Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor Gerard Schuiling

Het gebeurt niet vaak dat burgemeester Ahmed Aboutaleb inbreekt tijdens een deelraadsvergadering. Vorige week had hij daar alle reden toe en werd door de deelraad Kralingen-Crooswijk en de publieke tribune met applaus ontvangen. Hij kwam voor de scheidende voorzitter van de deelgemeente Gerard Schuiling, die na twaalf jaar de voorzittershamer overdroeg aan Lucas de Boer.

Burgemeester Aboutaleb, zelf inwoner van Kralingen-Crooswijk, reikte de Rotterdamse onderscheiding de Wolfert van Borselenpenning uit aan Gerard Schuiling. Naast de penning kreeg de scheidende voorzitter ook de draagspeld die bij deze onderscheiding hoort.

"U bent de langst zittende voorzitter van de Rotterdamse deelgemeenten. U staat bekend als een bestuurder die sociaal betrokken is bij de samenleving. U houdt hartstochtelijke pleidooien, maar de plek en het verhaal waar het over gaat kloppen altijd. Ik was onlangs in een speeltuin in Kralingen-Crooswijk en ook daar hoorde ik veel waardering en bewondering voor de persoonlijke inzet van Gerard Schuiling", aldus burgemeester Aboutaleb.

Gerard Schuiling was van 1984 tot 1987 deelraadslid voor de Partij van de Arbeid in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en een aantal jaren voorzitter van de afdeling Rotterdam van de PvdA. Burgemeester Aboutaleb prees Gerard Schuiling voor zijn aanpak van de jeugd en drugsoverlast. "Onder uw voorzitterschap steeg de deelgemeente op de gemeentelijke veiligheidsindex van 5 naar 7,3 en u heeft altijd geloofd in de herstructurering Nieuw Crooswijk. Een deel van uw oogst is al zichtbaar", aldus Aboutaleb.

Hij noemde Gerard Schuiling een voorzitter met energie, élan en dat alles met verbluffende eenvoud. "Daarom hebben we de tekst : 'n nooit verschuilende voorzitter' in de penning gezet", besluit de Rotterdamse eerste burger. Gerard Schuiling was volslagen verrast en overrompeld. "Het is geweldig. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Allemaal ontzettend bedankt", was zijn korte reactie.