Gemeente Soest

Klankbordgroepen Masterplan Soesterberg van start

21 april 2010

Dinsdagavond 20 april 2010 zijn de klankbordgroepen van het Masterplan Soesterberg voor de eerste keer bij elkaar geweest. Tijdens een informele en sportieve bijeenkomst maakten de Soesterbergers kennis met elkaar en met de projectleiders van de deelplannen.

Volgende week start het échte werk: dan gaan de klankbordgroepen aan de slag met planvarianten voor de deelgebieden.

Het doel van de eerste bijeenkomst was kennismaken. Op het prachtige landgoed de Paltz kwam de groep bij elkaar en is een korte presentatie over het Masterplan gegeven.

Daarna verkenden de klankbordgroepleden op de fiets de voormalige vliegbasis. Het opheffen van deze basis is immers de reden waarom er nu ontwikkelingen in Soesterberg mogelijk zijn.

Er zijn voor het Masterplan Soesterberg vier klankbordgroepen. Deze groepen zijn samengesteld uit inwoners, en vertegenwoordigers van bedrijven, organisaties, verenigingen en vastgoedeigenaren.

Alle Soesterbergers konden zich opgeven voor de klankbordgroepen. Een loting bij de notaris bepaalde vervolgens wie er mee mochten doen. Elk klankbordgroep behandelt een deelgebied uit het plan; de N237, de Campuszone, het Dorpshart en Soesterberg Noord.

Tijdens de klankbordgroepbijeenkomsten zijn zoveel mogelijk stukken beschikbaar die van belang zijn voor de kaders van de planvarianten (o.a. bestemmingsplan en Masterplan).

In het `werkboek Masterplan Soesterberg' staan de beschrijvingen en tekeningen van de planvarianten waarmee de klankbordgroepen aan het werk gaan.

U kunt dit bestand downloaden met de Acrobat Reader. Werkboek Masterplan Soesterberg

Per deelproject zijn twee planvarianten - een realistisch plan en een optimistisch plan - gemaakt voor de realisatie van het Masterplan. Uit deze varianten wordt met de klankbordgroepen per deelgebied een optimale variant gemaakt. Alle optimale varianten bij elkaar worden ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.