Gemeente Krimpen aan den IJssel


Burgemeester Jansen stelt OK-punt in gebruik

Burgemeester Ries Jansen heeft op maandag 19 april om 9.00 uur het OK-punt in de Deerenberg kazerne (Nieuwe Tiendweg 19 in Krimpen aan den IJssel) in gebruik genomen.

Brandweerkazerne Deerenberg is een van de zes brandweerkazernes in Rotterdam-Rijnmond die aangemerkt worden als OK-punt. De regionale brandweer ziet de zorg voor de veiligheid van burgers als één van de kerntaken en wil met de aansluiting op de OK-punten een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale veiligheid.

OK-punten
Een OK-punt is een openbare gelegenheid die een veilige plek biedt aan mensen die slachtoffer worden of getuige zijn van geweld op straat of zich op een andere manier bedreigd voelen. De OK-punten zijn een initiatief van de Stichting Meld Geweld. Sinds 2003 zijn er in Rotterdam meer dan 170 van dergelijke OK-punten gevestigd bij onder meer bibliotheken, horeca- en andere ondernemingen en overheidsgebouwen.

OK-punten geven een statement af: "Wij zijn tegen geweld en wij doen er wat aan!" Ze zijn duidelijk te herkennen aan het OK-bord aan de gevel van de locatie. De OK-punten zijn een instrument om de cultuur van afzijdigheid om te buigen naar een cultuur van betrokkenheid bij bedreiging of geweld. Meer informatie over OK-punten is te vinden op www.okpunt.nl

KO-punt

* Alle foto's


* KO-punt