Gemeente Doetinchem

Persbericht, 21 april 2010

Tijdelijke huisvesting Rietveld Lyceum aan Raadhuisstraat

Het Rietveld Lyceum kampt sinds een aantal jaar met een capaciteitstekort. Om deze reden heeft het Rietveld enige tijd geleden noodlokalen gebouwd bij het hoofdgebouw aan de Kruisbergseweg. Het capaciteitstekort is hiermee echter nog niet opgelost en daarom stelt het college de gemeenteraad voor een aanvullend krediet beschikbaar te stellen voor de verbouwing van Raadhuisstraat 26-28. Hier zal dan een tijdelijke huisvesting voor het Rietveld komen.

Er is gekozen voor een tijdelijke oplossing vanwege het uitgestippelde beleid van het Integraal Huisvestings Plan Onderwijs 2009. In dit plan wordt voorgesteld om binnen een tijdsbestek van 5 jaar een plan te ontwikkelen voor de wijk Noord waarmee de huisvestingsproblematiek van basisschool Het Palet, basisschool Hagen en het Rietveld Lyceum worden opgelost. Hierbij wordt gedacht aan een combinatie van basisscholen en voortgezet onderwijs in de vorm van een Junior College.

Wanneer in gebruik?
De gemeente Doetinchem heeft met de directie van het Rietveld Lyceum afgesproken om met ingang van het nieuwe schooljaar 2010/2011 de Raadhuisstraat 26/28 in gebruik te nemen. Tot die tijd gebruikt de school de locaties aan de Caenstraat 21 en de Van Starkenborgstraat 28. Die tijd is nodig om de tijdelijke locatie te verbouwen en geschikt te maken als nevenlocatie van het Rietveld.