Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Aanhoudingen hennepteelt en witwassen

Hilversum, 21-04-2010 o Maandag 19 april 2010 zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van grootschalige hennepteelt en witwassen van crimineel verkregen vermogen. Het gaat om een 32-jarige inwoner van Hilversum en een 37-jarige inwoner van Bussum.

In meerdere woningen werden doorzoekingen gedaan. In twee woningen werd een kleine hennepkwekerij ontdekt. In een woning werden resten van een kwekerij aangetroffen en in een andere woning werd een grote hoeveelheid aan benodigdheden voor hennepteelt aangetroffen.

De afgelopenmaandenheeft de politie Gooi en Vechtstreekonderzoekgedaan naarde twee verdachten. Maandag werdenzijlos van elkaarop de openbare weg in Hilversum aangehouden.Tijdens het onderzoek werden al drie kwekerijen geruimd in Almere (2) en Hilversum waarbij in totaal bijna 1000 planten werden geruimd. Vermoed wordt dat de twee aangehouden verdachten bij deze kwekerijen betrokken zijn. Bij een aantal kwekerijen werd ook diefstal van stroom geconstateerd.Het onderzoek naar de verdachten, meerdere kwekerijen en het uit de hennepteelt verkregen vermogen loopt verder.

De twee verdachten worden morgen, donderdag 22 april, voorgeleid bij deRechter-commissaris in Amsterdam.