Abvakabo FNV verbaasd over kort geding

21/04/2010 15:51

ABVAKABO FNV

Wat? Kort geding gemeente Amsterdam tegen Abvakabo FNV om dreigende staking bij reinigingsdienst Amsterdam tegen te gaan.

Waar? Rechtbank van Amsterdam, Parnassusweg 220, Amsterdam

Wanneer? Donderdag 22 april, 14.00 uur

Abvakabo FNV verbaasd over kort geding

De gemeente Amsterdam spant een kort geding aan tegen Abvakabo FNV om de dreigende staking bij de reinigingsdienst van Amsterdam tegen te gaan. Abvakabo FNV is verbaasd over deze keuze omdat de bond de actie nog niet heeft aangezegd. De leden en het dagelijks bestuur van Abvakabo FNV moeten zich daar nog over uitspreken.

In de aanzegging komen, wanneer de staking doorgaat, nauwkeurig alle details rond de actie. De gemeente Amsterdam heeft echter besloten om nu al een kort geding aan te spannen zonder de details te kennen.

Daarnaast verwondert Abvakabo FNV zich over de motivering van de gemeente Amsterdam om het kort geding aan te spannen. Amsterdam zegt dat de actie een onaanvaardbaar groot risico vormt voor de openbare orde en veiligheid. Ruud Kuin, landelijk cao-onderhandelaar van de gemeenten: 'Het zijn juist de vakbonden en hun leden geweest die de afgelopen weken hebben geprobeerd om afspraken met Amsterdam te maken over het waarborgen van de veiligheid, de openbare orde en de volksgezondheid. We waren bereid om daar heel ver in te gaan, maar de gemeente Amsterdam heeft het overleg afgebroken. We zijn dus heel benieuwd hoe de rechter straks beslist.'