Politie Hollands Midden

Noordwijk - Politie houdt tweede verdachte aan inzake overval edelsmederij

Noordwijk, 21-04-2010 o De politie heeft op zaterdag 17 maart na uitvoerig onderzoek een tweede verdachte aangehouden in de zaak in de overval op een edelsmederij in Noordwijk op woensdag 10 maart. Het gaat om een 20-jarige man uit Noordwijk. Op maandag 19 april is de verdachte voorgeleid en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Op woensdag 10 maart drongen twee gemaskerde en gewapende overvallers even na 11.00 uur de edelsmederij binnen, bedreigden de eigenaar en gingen er rennend met de buit vandoor. Alerte omstanders wisten één van hen, een 19-jarige Lisser, op het strand nabij de vuurtoren te overmeesteren en over te dragen aan de politie. De buit werd in de omgeving teruggevonden.

De politie zette een grootschalige zoekactie op naar de tweede vluchtende verdachte: een politiehelikopter verleende assistentie vanuit de lucht, terwijl agenten, waaronder ook motorrijders en hondengeleiders, in het bosgebied en de omgeving zochten naar de overvaller. Hij werd die dag niet gevonden. Aanvullend onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de tweede verdachte.