VSNU

Dien je bacheloronderzoek in en win de Student Research Award

PERSBERICHT

Den Haag, 21 april 2010 - Op 14 en 15 oktober 2010 vindt de Student Research Conference plaats, een nieuw jaarlijks terugkomend initiatief van de Vereniging van Universiteiten (VSNU). Bachelorstudenten (wo en hbo) aan Nederlandse en Vlaamse instellingen krijgen voor het eerst de kans om hun onderzoek aan een breed publiek zichtbaar te maken. Ook Engelstalige studenten kunnen zich opgeven. Het beste en meest relevante onderzoek wordt beloond met de Student Research Award, een prijs van ⬠3.000. Tot 1 mei 2010 kunnen studenten hun onderzoek indienen.

Publicatie op de website van Quest

De Student Research Conference maakt het bacheloronderzoek van studenten zichtbaar voor een breed publiek. Studenten worden uitgedaagd het beste van zichzelf aan anderen te laten zien. Quest zal daarom alle zestig geselecteerde bacheloronderzoeken presenteren op haar website in de vorm van een galerij. Daarnaast zal Quest op de SRC aanwezig zijn om er uitgebreid aandacht aan te besteden.

Unieke kans voor studenten

Naast het feit dat bacheloronderzoeken in de spotlights komen, biedt de Student Research Conference ook een unieke kans voor studenten om aan medestudenten en wetenschappers te laten zien welke kennis en vaardigheden ze in huis hebben. Wetenschappers die vanuit alle universiteiten zijn voorgedragen om het Scientific Program Commitee te vormen zullen het winnend bacheloronderzoek selecteren.

Aanmelding

Tot 1 mei 2010 kunnen studenten hun onderzoeksbeschrijving indienen via de website van de VSNU: www.vsnu.nl/SRC. Daar staat ook praktische informatie voor het indienen van onderzoeken. Zo hoeft het onderzoek op 1 mei a.s. nog niet af te zijn. Studenten die geen voorstel indienen zijn ook van harte welkom op de conferentie. Zij kunnen mee discussiëren over maatschappelijke vraagstukken en een professioneel netwerk opbouwen.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Olivier Morot, voorlichter VSNU: Morot@vsnu.nl of
06 43 26 97 55.