Gemeente Doetinchem

Persbericht, 21 april 2010

Golfpark Doetinchem op vuilstortplaats De Belder

De gemeente Doetinchem wil een golfbaan realiseren op de Belderstraat. Het betreft een 27 holes pitch & putt baan en een 18 holes minigolfbaan. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Liemersstraat, Belderstraat en Vogelstraat in de gemeente Doetinchem. Op maandag 26 april vindt er vanaf 19.30 uur een inloopavond over deze plannen plaats in t Proathuus aan de Auroraweg te Doetinchem.

Het plangebied beslaat vooral de voormalige stortplaats De Belder ten westen van Doetinchem. Deze vuilstortplaats is in 1984 gesloten en daarna afgewerkt en afgedekt met aarde en beplanting. In de loop der jaren is hier een glooiend landschap ontstaan, waarbij het hoogste punt ongeveer twaalf meter boven het maaiveld ligt. Een goede landschappelijke inpassing van het golfpark is van groot belang. Naast omringend groen, zal op het terrein zelf her en der bomen worden gepland.

Oefenfaciliteiten en bebouwing
Behalve de pitch & putt baan en de mini-golfbaan staat op de locatie ook een clubhuis en bedrijfswoning gepland en worden hier straks diverse oefenfaciliteiten aangeboden. Deze faciliteiten bestaan o.a. uit een pitching range, putting greens, oefenholes en oefenbunkers. De bebouwing blijft beperkt. Het plan voorziet in de bouw van een clubhuis met kantine en een vergaderruimte. In verband met de omvang van het terrein, het beheer en het beveiligen van het terrein, de gebouwen en de installaties, is tevens de bouw van een dienstwoning noodzakelijk.

Voor iedereen
De golfbaan zal zich richten op een brede laag van de bevolking. Door de prijsstelling en de zeer goede bereikbaarheid van het golfpark, is het voor een groter publiek mogelijk deze sport te beoefenen of deel te nemen aan een gezellige sportieve buitenactiviteit. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd en de eerste 18 holes zullen over circa 1,5 jaar in gebruik worden genomen.

Inloopavond
Op de inloopavond in het Proathuus kunnen betrokkenen kennisnemen van de plannen en kan men vragen stellen over het geplande golfterrein.