Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Betaald parkeren op de Kaap houdt gemoederen bezig

Portefeuillehouder Mieke van der Graaf (Verkeer en Vervoer) van deelgemeente Feijenoord en wethouder Hans Vervat (Economie, Verkeer en Vervoer) van gemeente Rotterdam willen graag horen wat bewoners in Katendrecht vinden van betaald parkeren in hun wijk.

Dit gebeurt tijdens een informatieavond:


- op dinsdag 27 april

- van 19.30 tot 21.30 uur

- in de Odyssee Room op de ss Rotterdam.

Petitie
Betaald parkeren in Katendrecht houdt de gemoederen bezig. In februari van dit jaar ontvingen bewoners een brief van de wethouder over zijn besluit om hier voorlopig geen betaald parkeren in te voeren. Directe aanleiding daartoe gaf onder andere een petitie, massaal ondertekend door bewoners.

Vraag hoger dan aanbod
Gemeente Rotterdam vindt echter dat betaald parkeren moet worden ingevoerd als de vraag naar parkeerplaatsen in een buurt hoger is dan het aanbod. In het geval van de ss Rotterdam, dat vooral in de weekenden talrijke bezoekers trekt, lijkt deze stelling gerechtvaardigd. Betaald parkeren moet ervoor zorgen dat de beschikbare parkeerruimte in een buurt optimaal wordt verdeeld onder de bewoners, bedrijven en bezoekers.

Uiterlijk 1 september 2010 wordt de knoop doorgehakt over betaald parkeren op de Kaap.

Informatie
Wilt u meer weten over de informatieavond, bel dan met gebiedsregisseur Joeri Viergever van deelgemeente Feijenoord, telefoon (010) 291 60 40. E-mail: j.viergever@feijenoord.rotterdam.nl.