Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachte van overval bloemenkiosk zit nog vast

Gouda, 21-04-2010 o De 21 jarige Gouwenaar, die maandag 12 april is aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op de bloemenkiosk aan de Ridder van Catsweg in Gouda, zit nog vast.

De verdachte is vrijdag 16 april voorgeleid voor de rechtercommissaris. Die heeft bepaald dat de verdachte nog 14 dagen langer vast moet zitten.

De verdachte heeft de overval van zondag 11 april bekend, maar wordt nog verder door de politie gehoord. Hierbij zal mogelijk ook blijken of er een link is met de eerdere overvallen van de bloemenzaak. J.P. Bloembinderij werd namelijk al twee keer eerder overvallen: in december en in maart. De verdachte heeft overigens nog twee zaken waarvoor de politie hem nader wil horen. Een rechercheur heeft namelijk aangifte gedaan van bedreiging en de politieorganisatie heeft aangifte gedaan van vernieling. De verdachte werd tijdens het verhoor woedend, waarbij een computer het moest ongelden. Voor deze twee zaken wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Districtschef Paul van Musscher: Tot driemaal toe werd deze Goudse ondernemer overvallen. Absoluut ontoelaatbaar en voor ons als politie uiteraard een zaak om met hoge prioriteit aan te pakken. Eerder werd ook al een verdachte aangehouden van een gewapende overval. Een 33-jarige Gouwenaar werd toen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval op elektronicazaak Expert aan de Keizerstraat/Raam op donderdag 18 maart.