Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Uitblaasdag op Marineterrein

21 april 2010

Leerlingen van groep acht van diverse basisscholen uit stadsdeel Centrum waren vrijdag 16 april te gast op het Koninklijke Marine Etablissement. Voor de tweede keer vond de uitblaasdag plaats. Een dag om lekker te sporten en uit te blazen. Na een spannende periode, waarin de citotoets en de keuze voor een middelbare school centraal stond, was het tijd voor ontspanning. Ook volgend jaar is er weer een Uitblaasdag. De organisatie hoopt dan de leerlingen van alle basisscholen in het stadsdeel te kunnen begroeten.

Vlaggenceremonie

Een onderdeel van de openingsceremonie was het hijsen van de schoolvlaggen. Een aantal leerlingen waren uitgekozen om de eigen vlag het terrein binnen te dragen. Deze vlaggen werden vervolgens ceremonieel gehesen. Na de vlaggenceremonie en een toespraak van portefeuillehouder Boudewijn Oranje waren er op het terrein meer dan tweehonderd basisschoolleerlingen actief. Er stonden sporten als voetbal, tafeltennis en atletiek op het programma. Maar ook voor streetdance, survival en watersport was een plek gevonden.

Hermetisch afgesloten

Het terrein van de Marine is normaal hermetisch afgesloten. Voor deze dag maakte kolonel Nieland van het Marine Etablissement een uitzondering. Hij stelde het terrein en een deel van zijn personeel beschikbaar om van deze dag een succes te maken. Sciandri verzorgde de sportfaciliteiten.

Winnaars

Er waren twee prijzen te winnen. De winnaar van het prestatieklassement (het team met de meeste punten) was De Burght 8a. Dit team werd beloond met de Uitblaastrofee uitgereikt door portefeuillehouder Roeland Rengelink. Ook was er aandacht voor de leerlingen die gedurende de dag het meest sportieve gedrag hadden vertoond: Kolonel Nieland van de Marine Amsterdam overhandigde de Fair Play Trofee aan basisschool Oostelijke Eilanden 8a.


---