Gemeente Eemnes

Datum: 13 apr 2010

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 april 2010.

Aanwezig:

de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 14
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Aanwijzen stembureaus voor de verkiezingen van de Leden van de Tweee Kamer op 9 juni 2010:
Aanwijzen stembureaus voor de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer.
Besluit: Het college besluit om de volgende stemdistricten/stembureaus aan te wijzen:
Stembureau 1, De Schoter, Wakkerendijk 66A, 3755 DD Eemnes Stembureau 2, De Bongerd, Jhr. C. Roëlllaan 15, 3755 CL Eemnes Stembureau 3, Brandweerkazerne, Noordersingel 4A, 3755 EZ Eemnes Stembureau 4, De Hilt, Hasselaarlaan 1C, 3755 AV Eemnes Stembureau 5, Gemeentehuis, Zuidersingel 1, 3755 AZ Eemnes

Onderwerp: Quick Scan Bestuurskrachtmeting:
Cap Gemini heeft de eindrapportage uitgebracht van de Quick Scan inzake de huidige Bestuurskracht van de 3 gemeenten en de BEL Combinatie, voor elke gemeente uitgesplitst incl. de belangrijkste opgaven die Cap Gemini voor elke gemeente ziet. Besluit: Het college besluit de Quick Scan voor kennisgeving aan te nemen en deze aan de raad voor te leggen.
De resultaten van de Quick Scan en de belangrijkste opgaven worden verwerkt in een plan van aanpak, dat in nauw overleg met de klankbordgroep bestuurskracht uit de raad wordt voorbereid, zodat deze onderwerpen op zodanig niveau komen dat deze positief scoren bij de Bestuurskrachtmeting 2011.
Op de aanbevelingen ziet het college graag nu reeds een reactie tegemoet met een stand van zaken.

Onderwerp: Voortgang ombuigingen 2011 ten aanzien van gemeenschappelijke regelingen provincie Utrecht: In december 2009 hebben de Gemeenschappelijke regelingen in de provincie Utrecht een brief ontvangen om 5% te bezuinigen vanaf 2011. De regiegroep "Trap af"heeft een voortgangsnotitie geschreven en doet voorstellen voor het verdere proces.
Besluit: Het college besluit:

1. Kennis te nemen van de voortgangs-notitie "stand van zaken TRAP AF met de gemeenschappelijke regelingen".

2. De regiegroep TRAP AF opdracht te geven om:
- de (voorlopige) conclusies en aanbevelingen te betrekken bij het vervolgtraject;

- in oktober 2010 een notitie op te stellen over de daadwerkelijke uitwerking van taakstelling van 5% in de begrotingen 2011 van de gemeenschappelijke regelingen;

- voorstellen te ontwikkelen voor een efficiëntere bestuurlijke en ambtelijke werkwijze ten aanzien van de gemeenschappelijke regelingen, waarbij als uitgangspunt geldt "meer grip".

3. Eenzelfde initiatief uit te dragen naar de Gooi- en Vechtstreek t.a.v. m.n. Soza HBEL, Tomin-groep en RBL (Reg. Bureau Leerlingzaken).

Onderwerp: Nieuwe Marktverordening en Marktreglement Eemnes + toelichting:
Binnenkort zal de marktcommissie worden uitgenodigd voor een periodiek overleg, in dit overleg zal het concept van de nieuwe Marktverordening 2010 en het Marktreglement 2010 van de gemeente Eemnes besproken worden.
Besluit: Het college besluit de concept Marktverordening 2010 en Marktreglement 2010 van de gemeente Eemnes in huidige vorm voor te leggen aan de marktcommissie.

Portefeuillehouder Wethouder Van IJken

Onderwerp: Verkoop voetbalkantine Eemnes
In samenhang met de bouw van een nieuwe accommodatie door de sv Eemnes, is besloten dat de gemeente de ondergrond van de oude kantine verkoopt. Ten behoeve van de verkoop is een taxatie gemaakt. Besluit:Het college besluit in te stemmen met de taxatie en het ter kennisneming te brengen aan de commissie BSM.

Onderwerp: Afsluiting Goyerweg en Stachouwerweg Over het plan voor de ochtendspitsafsluiting van de Stachouwerweg en de Goyerweg is overleg gevoerd met de portefeuillehouder van Blaricum. Deze heeft laten weten alleen akkoord te gaan met het plan als dit gekoppeld wordt aan een avondspitsafsluiting. Aangezien dit naar verwachting op weerstand zal stuiten bij de bewoners van de Meentweg is in overleg met de portefeuillehouder Blaricum een compromis bedacht voor een partiële afsluiting in de avondspits.
Besluit: Het college besluit:

- in principe akkoord te gaan met het voorgestelde compromis tot uitbreiding van de ochtendspitsafsluiting met een partiële avondspitsafsluiting;

- de tijden hiervoor gelijk te houden met de afsluiting van de Zuidpolder;

- de bewoners Meentweg hierover per brief te informeren;
- dit standpunt formeel voor te leggen aan het college Blaricum;
- vervolgens de gebruikelijke procedure te volgen voor het nemen van een verkeersbesluit (ontwerp besluit-zienswijzen, definitief besluit.
- De borden op de Stachouwerweg zo vorm te geven dat de Te Veenweg Noord vanaf de Meentweg bereikbaar blijft.

Onderwerp: Brief Dans & Balletstudio Eemnes:
De dansschool wil zich vestigen op het bedrijventerrein. Besluit: Het college besluit de dansschool mee te delen dat de vestiging op grond van het vigerende bestemmingsplan niet mogelijk is en in te stemmen met de conceptbrief.

Onderwerp: Vaststellen Integraal Handhavingsbeleid: Het Integraal Handhavingsbeleid bevat de doelen van handhaving, de bestuurlijke ambitie en de prioriteiten voor de handhaving. Na vaststelling zal een uitvoeringsprogramma worden ontwikkeld. Besluit: Het college besluit

- de strategienota `Integraal handhavingsbeleid 2010-2014' vast te stellen

- over de prioriteitenstelling nog overleg aan te gaan met Laren en Blaricum

- dit verder uit te werken in een uitvoeringsprogramma voor 2010 en 2011

- en dit op de agenda te plaatsen voor de raad van juni. Het college verwacht bij het uitvoeringsprogramma meer inzicht te krijgen in de uren, nodig per prioriteit en de consequenties daarvan voor de organisatie.

Portefeuillehouder Wethouder WondergemOnderwerp: Zienswijze op het Ontwerp Wijziging Luchthaven Verkeersbesluit Schiphol: Door een herindeling van het Nederlands-Duitse luchtruim wordt een aantal van de uitvliegroutes van luchthaven Schiphol aangepast. De betreffende luchtverkeerwegen van Schiphol in het Luchthaven Verkeerbesluit (LVB) dienen overeenkomstig gewijzigd te worden. Het ontwerp van deze wijziging ligt ter inzage en er is inspraak (indienen van een zienswijze) mogelijk.
Besluit: Het college besluit in te stemmen met:
- het voorstel een zienswijze in te dienen

- de bijgaande gezamenlijke zienswijze vanuit het Gewest Gooi en Vechtstreek