Politie Gelderland-Zuid

Gevaarlijk werk, extra controle

Lent, 21-04-2010 o De afgelopen dagen zijn meer meldingen binnengekomen over té hard en door rood licht rijden bij de A325 in Lent. De politie reageert hierop door zowel overdag als s avonds en s nachts extra verkeerscontroles te houden.

Aan de Prins Mauritssingel, de A325, wordt de komende dagen 24 uur per dag gewerkt om de werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen afronden. De wegwerkers valt het op dat er gevaarlijk hard wordt gereden en dat vele bestuurders door rood licht rijden. Dit maakt dat er tijdens de werkzaamheden gevaarlijke situaties kunnen ontstaan door het rijgedrag. Hierop besloot de politie extra controles te gaan organiseren de komende dagen aan de Prins Mauritssingel.

Te hard
Na twee controles viel het de verkeersagenten woensdag 21 april wel op dat de maximaal toegestane snelheid veel wordt overschreden. Ook worden er hoge snelheden bereikt in de richting van het kruispunt met de de Laauwikstraat / Prins Mauritssingel in Lent. Binnen één uur controle werden woensdag met een lasergun snelheden van bijna 100 km/u waargenomen waar 50 km/u is toegestaan.

Herhaling
In totaal zijn er woensdag twee controles overdag gehouden waarbij in totaal 90 bestuurders de fout in gingen door te rijden met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bleek 96 km/u. Daarnaast reden vier bestuurders door rood licht. En tijdens een uur controle in de ochtend werden drie bestuurders bekeurd voor het niet handheld bellen. De politie zal zeker tot het weekend extra controles houden langs de A325. (13)

Laatst gewijzigd 21-04-2010 16:54 | © Regio Gelderland-Zuid |