Politie Kennemerland

Politie vindt hennepplantages met cannachopper

Kennemerland, 21-04-2010 o De politie heeft woensdag 21 april in het kader van de aanpak van hennepteelt in de regio Kennemerland met een zogenaamd cannachopper gezocht naar hennepplantages. De speciaal ontwikkelde vliegende snuffelaar zoekt boven panden naar de afgevoerde geur en warmte van plantages. In een pand in de Brugstraat in Zandvoort werden twee plantages gevonden waar net was geoogst.

Er zijn twee mensen aangehouden die erbij betrokken zijn geweest. In het pand was illegaal stroom afgetapt. De politie heeft drie autos in beslag genomen en de verdachten wordt aan de hand van de berekende winst een zeer forse naheffing opgelegd. Later op de dag is er gezocht in de Van Zeggelenstraat in Haarlem en andere panden in de regio. Als er een hennepplantage wordt vermoed in een pand, stellen politiemensen een nader onderzoek in en ontruimen ze een eventuele plantage direct.

De cannachopper is eigendom van een bedrijf en wordt door de landelijk opererende taskforce aanpak georganiseerde hennepteelt gehuurd. De chopper is al op diverse plaatsen in Nederland met succes ingezet en zal ook in Kennemerland vaker worden gebruikt.

Deze week vinden diverse handhavingsacties plaats. Zondag was er een aantal alcoholcontroles, specifiek gericht op sportkantines. Verder zijn er controles op bromfietsen en andere verkeerscontroles, was er een betexactie en is er een coffeeshopcontrole uitgevoerd. De controles zijn gericht op veiligheid van de bewoners van Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. De controles worden gedurende de rest van het jaar met regelmaat herhaald. Bij de controles werken (gebieds)agenten en andere medewerkers van het district samen voor een effectieve uitvoering van de controle.