Gemeente Stein


Deel kunstcollectie gemeente Stein naar instellingen

Een deel van de kunstcollectie van de gemeente Stein wil het college van B&W ter beschikking stellen aan Kunstcollectie onderwijs en non-profitinstellingen. Deze werken blijven wel eigendom van de gemeente. Een aantal kunstwerken reserveert de gemeente voor het nieuw te bouwen Multifunctioneel Centrum in Stein. De gemeente wil verder een deel van de collectie - met name werk van kunstenaars met roots in de gemeente Stein- ophangen in het gemeentehuis en bij de Interregionale Milieudienst. De kunstwerken die nog resteren, waaronder het carillon, en verkoopbaar zijn, wil de gemeente van de hand doen.

Collectie
De kunstcollectie omvat zoân 160 kunstwerken waarvan het grootste deel bestaat uit schilderijen en fotoâs. Een kleiner deel bestaat onder andere uit wedgwood servies, enkele eerste stenen, de DSM kruik en een carillon. De kunstcollectie bevindt zich nu nog in de kelder van het voormalig gemeentehuis en krijgen nu de inventarisatie en fotodocumentatie gereed is een bestemming.

Uitvoering
Een adviesgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, de Culturele Werkgroep en de werkgroep Kleine Monumenten gaat het plan van het college uitvoeren.