Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan...De Hoven

Ontwikkelingslocatie `De Hoven' ligt tussen de Fluiterlaan, Roekstraat, Merellaan en de Rivierweg. Hier gaan we aan het werk aan de verharding, riolering en groen. Daarnaast richten we het binnenterrein in met onder meer een speelplek en een moerasachtig gebied met vlonders.

Ontwikkelingslocatie `De Hoven' ligt tussen de Fluiterlaan, Roekstraat, Merellaan en de Rivierweg.
Hier gaan we aan het werk aan de verharding, riolering en groen. Daarnaast richten we het binnenterrein in met onder meer een speelplek en een moerasachtig gebied met vlonders. Ook leggen we een kademuur, een vlonder en een aantal duikers aan. We pakken het werk in delen aan.

De planning is in grote lijnen als volgt:

Fluiterlaan
Vanaf medio april tot begin mei werken we langs de Fluiterlaan. We pakken hier de fiets- en voetgangersstrook aan. Ook leggen we parkeervakken aan langs de Fluiterlaan. Tijdens de uitvoering geldt een omleiding voor de fietsers en voetgangers.

Rivierweg
Vanaf begin mei tot eind mei is de Rivierweg aan de beurt. Hier leggen we het fiets- en voetpad langs de nieuwbouw van De Hoven opnieuw aan. Om het hoogteverschil te overbruggen plaatsen we langs het voetpad keerwandjes.. Ook hier geldt tijdens de uitvoering een omleiding voor de fietsers en voetgangers.

Merellaan (tussen Rivierweg en Roekstraat)
Eind april starten we met de aanleg van een duikerbrug vanaf het binnenterrein van de Hoven naar de Merellaan ter hoogte van Merellaan 27/29. Wanneer deze klaar is pakken we de Merellaan in fases aan. Aan de kant van de Hoven maken we haakse parkeervakken langs de Merellaan. De afvalcontainers komen ondergronds.
Tot slot brengen we de Merellaan terug op het oorspronkelijke aanlegniveau. We raden de eigenaren van woningen die aan de Merellaan grenzen daarom aan ook hun tuin op te hogen als ze te laag komen te liggen. Dit is echter aan de eigenaren van de woningen zelf om dit te doen.
Het werk aan de Merellaan doen we in fases zodat nooit meer dan één hofje tegelijk is afgesloten en de duur van de afsluiting van een hofje beperkt blijft.

Roekstraat
Als de Merellaan klaar is, leggen we de duikerbrug in de Roekstraat aan en als laatste wordt de Roekstraat zelf aangepakt.

De verwachting is dat de werkzaamheden medio oktober gereed zijn.