Gemeente Hoogeveen

Oefening Westerkim

Vandaag, woensdag 21 april is verzorgingstehuis De Westerkim het decor van een grootschalige oefening van alle gemeenten in district Zuidwest Drenthe. Brandweer Zuidwest Drenthe, de gemeenten Hoogeveen, Midden-Drenthe, Meppel, De Wolden en Westerveld, De Westerkim, Het Nederlands Rode Kruis, Politie Drenthe, Hulpverleningsdienst Drenthe (HVD) en de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) werken nauw samen in deze oefening.

De brandweer bluste bij De Westerkim een fictieve brand. Het verzorgingstehuis werd in het spel voor een deel ontruimd. Een grote groep mensen wordt op dit moment opgevangen in De Magneet.

Met deze oefening wil verzorgingstehuis De Westerkim toetsen of hun interne organisatie bij een dergelijk incident goed functioneert. De gemeenten beoefenen tijdens deze oefening de opvang en verzorging en de registratie van de geëvacueerden. Daarnaast wordt de communicatie richting de inwoners van de gemeente en de media geoefend. Deze voorbereiding moet er voor zorgen dat bij een echt incident de 12 Drentse gemeenten, samen met de hulpdiensten, de gevolgen snel onder controle hebben door goede samenwerking.

Bericht geplaatst om 16.28 uur