Gemeente Loenen aan de Vecht


Tweede Kamer geeft klap op nieuwe gemeente Stichtse Vecht

Op dinsdag 20 april is het wetsvoorstel herindeling voor de gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen aangenomen door de Tweede Kamer.

De voorzitter van de stuurgroep herindeling, Mirjam Van 't Veld, laat namens betrokken gemeenten weten verheugd te zijn dat de gemeente Stichtse Vecht op 1 januari 2011 een feit is.

"De ruime steun voor de vorming van de nieuwe gemeente Stichtse Vecht is een feit! Een belangrijke mijlpaal in het wettelijke proces. Er is ontzettend veel te doen, maar er wordt met grote bereidheid gewerkt om op 1 januari 2011 de deuren van de nieuwe gemeente open te kunnen zetten".

Ruime steun

Eerder deze maand, tijdens de plenaire behandeling in de Tweede Kamer, kwam duidelijk naar voren dat er ruimte steun is voor de herindeling van Breukelen, Loenen en Maarssen. Dat was een belangrijke stap in het proces. De drie gemeenten aan de Vecht kunnen zich goed vinden in deze herindeling. Door de omvang van de nieuwe gemeente, namelijk 63.000 inwoners, heeft de nieuwe gemeente meer slagkracht. En dat is nodig nu steeds meer taken naar de gemeenten worden overgeheveld.

Vervolg herindelingstraject

Mei/juni 2010

Behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer.

September 2010

Plaatsing in Staatsblad

24 november 2010

Verkiezingen nieuwe gemeenteraad


1 januari 2011

Ingangsdatum nieuwe gemeente Stichtse Vecht