Gemeente Venray


21 april 2010

Nieuw stap in planontwikkeling Van Haren

De eigenaar van het perceel, Van Haren beheer Venray BV, heeft het college van B en W verzocht om te mogen afwijken van de door B en W in juni 2008 vastgestelde uitgangspunten voor de herontwikkeling van het terrein. Het college heeft besloten op de meeste punten akkoord te gaan met het verzoek voor aanpassing, onder enkele aanvullende voorwaarden.

Het verzoek betreft aanpassingen op het gebied van parkeren, groenvoorziening, woningsoorten, eigendomsgrenzen en toegang tot woningen. De andere wijze van parkeren op eigen terrein en groeninvulling kunnen worden meegenomen in de verdere planontwikkeling van de architect van de opdrachtgever. Voor de gevraagde afwijking van het uitgangspunt op het gebied van woningsoorten, wordt in het op te stellen bestemmingsplan een percentage huurappartementen vastgelegd. Ook de parkeervoorziening voor de grondgebonden woningen aan de Akkerweg moet een uitwerking krijgen in het ontwerp bestemmingsplan. De bestaande bomen aan de Akkerweg dienen gehandhaafd te blijven.

De opdrachtgever met zijn ontwikkelaar werken het totale bestemmingsplan nu verder uit en zij zijn van plan de buurtbewoners uit te nodigen voor een informatieavond, voordat dit concept bestemmingsplan naar de gemeente wordt gezonden en in procedure wordt gebracht.

In het totale plan zijn zowel appartementen, kantoren, supermarkt als grondgebonden woningen opgenomen en een parkeervoorziening op eigen terrein.