Ingezonden persbericht


Amsterdam, 19 maart 2010

KORTE FILM 'KUS' GESELECTEERD VOOR TRIBECA FILMFESTIVAL, NEW YORK

De korte film KUS van Joost van Ginkel is als enige Nederlandse korte film geselecteerd voor het prestigieuze Tribeca Film Festival, opgericht door Robert De Niro. Het festival vindt plaats van 21 april tot en met 2 mei in New York.

KUS, met in de hoofdrollen Koen Dobbelaer en Thijs Römer, vertelt het verhaal van Bruno die afscheid neemt van zijn vader Daan. Bruno helpt zijn vader met scheren voordat Daan vertrekt op een gevaarlijke militaire missie. Door de manier waarop Bruno met zijn speelgoedsoldaatjes speelt, zien we hoe het Daan op zijn missie vergaat. KUS is gemaakt ter nagedachtenis aan de gesneuvelde militairen in Aghanistan. De film werd geproduceerd door Column Film in het kader van KORT! 2009.

Van Ginkel regisseerde eerder het filosofische programma Stof met Bas Haring en het televisie-experiment Heerlijk Eerlijk Heertje met Raoul Heertje. Van Ginkels eerste korte film ZAND werd in 2008 als enige Nederlandse film geselecteerd voor het filmfestival van Venetië en won 10 internationale prijzen. Aanstaande zomer beginnen de opnamen van Van Ginkels speelfilmdebuut OPPERVLAKTE.

Voor nadere informatie: Column Film, Natasja Möhrs: natasja@columnfilm.com of 020-5722700 / Website Tribeca Filmfestival: www.tribecafilm.com




Ingezonden persbericht