Ingezonden persbericht

Eenmalige terugkeer legendarisch radioduo Bart en De Zwart

Speciale uitzending op 21 april ter ere van 50 jaar Radio Veronica

Naarden, 26 maart 2010 | Op woensdag 21 april is het 50 jaar geleden dat Radio Veronica van start ging. Ter gelegenheid van deze historische gebeurtenis zullen Bart van Leeuwen en Erik de Zwart tussen 19:00 uur en 24:00 uur een vijf uur durende uitzending presenteren op Radio Veronica.

Het legendarische radioduo zal nog één keer samen achter de microfoon kruipen. Het is voor het eerst sinds 1989 dat Erik de Zwart en Bart van Leeuwen weer samen te horen zijn. In de jaren '80 waren zij met "Bart en De Zwart" het eerste dj-duo op de Nederlandse radio. Tijdens de speciale uitzending op 21 april zullen ze vele spraakmakende dj's uit de geschiedenis van Radio Veronica interviewen. Daarnaast zijn er diverse historische geluidsfragmenten te horen die vanaf de start van de zeezender in 1960 tot en met de uitzendingen van het huidige Radio Veronica te horen waren.

Bart van Leeuwen
Bart van Leeuwen kwam al op jonge leeftijd in aanraking met Radio Veronica. Op een oude radio op zolder hoorde hij Joost den Draayer en vanaf dat moment wist hij dat hij ooit bij Veronica zou gaan werken. Sinds 1973 is hij dj. Hij begon op het fameuze zendschip de Norderney van Radio Veronica en werkte daarna bij de legale en publieke omroep Veronica, waar hij tot 1992 te horen was. Vandaag de dag is hij wederom dj bij Radio Veronica waar hij sinds 2003 'Goud van Oud' presenteert.

Erik de Zwart
Erik de Zwart had van jongs af aan één grote hobby; radio. Na radio gemaakt te hebben op zee voor Radio Caroline krijgt De Zwart grote bekendheid tijdens zijn tijd bij Veronica waar hij onder meer 'De Top 40' presenteerde. Na zijn tijd bij Veronica staat 'Mister Top 40' aan de wieg van het succes van diverse grote radiozenders. Op 6 september 2008 keert De Zwart weer terug op zijn oude nest: Radio Veronica. Ieder weekend is hij daar met 'Veronica's Top 40 Hitdossier' te horen. Op 16 september 2009 ontvangt De Zwart de Marconi Oeuvre Award voor zijn inhoudelijke, politieke en commerciële verdiensten, zowel voor als achter de schermen van de Nederlandse radio.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Rob van Someren, Ferry Maat, Erik de Zwart, Rick van Velthuysen, Bart van Leeuwen, Colin Banks, Patrick Kicken, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, DJ Silverius, Silvan Stoet, Luc van Rooij en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, mobiele telefoon, Radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group