Ingezonden persbericht

21 april a.s.
Feestelijke opening nieuwe lift seniorencomplex Ye in Edam

Het koude weer in de eerste maanden van 2010 heeft voor enige vertraging gezorgd, maar wethouder Gina Kroon-Sombroek van gemeente Edam-Volendam kan woensdag 21 april eindelijk de nieuwe personenlift van seniorencomplex Ye in Edam feestelijk openen. Zij doet dit door een lintje door te knippen in het bijzijn van Rina van Rooij, manager van de vestiging Purmerend van Wooncompagnie. Ook alle bewoners van Ye zijn voor de feestelijke openingshandeling uitgenodigd.

De nieuwe personenlift met ruimte voor tien personen en een draaggewicht van duizend kilo was een grote wens van de bewoners van het complex. "Volgens de huurders voldeden de bestaande trapliften niet, omdat met deze zitliften alleen personen naar boven kunnen worden gebracht en niet de rollators die veel bewoners hebben", aldus Daan van der Zwet van de afdeling Vastgoed van Wooncompagnie.

Loopbrug tussen galerijen
De lift staat op het binnenterrein van het complex en heeft -indien nodig- ruimte voor een brancard. Ook is er een loopbrug aangebracht, die de twee galerijen op de eerste verdieping met elkaar verbindt.

Bergingsplekken voor boosters en elektrische fietsen met oplaadpunten
Een andere wens van de bewonerscommissie van Ye die Wooncompagnie heeft vervuld, is het creëren van twee extra bergingsplekken voor scootmobielen (boosters) en elektrische fietsen. Dit was nodig omdat de bestaande bergingsruimte niet langer voldoende was en bewoners hun boosters in het portaal onder de trap moesten plaatsen. Volgens Van der Zwet zijn alle bergingsplekken nu bovendien voorzien van oplaadpunten, zodat bewoners tijdens het stallen hun boosters of elektrische fietsen kunnen opladen.