Algemene omroepvereniging AVRO
Hilversum, 16-04-2010

OPIUM BRENGT ODE AAN JARIGE JOHN KRAAIJKAMP SR.

Opium brengt woensdag 21 april om 21.25 uur op Nederland 2 een ode aan John Kraaijkamp sr., die op 19 april de respectabele leeftijd van 85 jaar bereikt. Ter ere van deze feestelijke gelegenheid verschijnt zijn biografie. Opium is aanwezig bij de uitreiking daarvan door André van Duin in het Rosa Spierhuis in Laren.

Publiekslieveling John Kraaijkamp is sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw een unieke verschijning in de Nederlandse theater-, televisie- en amusementswereld. Als komiek boekte hij op televisie en in het theater grote successen, zoals Johnny en Rijk. Later ontwikkelde hij zich ook als serieus acteur en kreeg hij in 1984 de hoogste toneelonderscheiding; de Louis d'Or voor zijn rol in 'Jacques de fatalist en zijn meester'. In films ontving hij onder andere voor zijn rol in 'De Aanslag' een Gouden Kalf.

Naast het succes heeft Opium ook aandacht voor de keerzijde. De scheidingen, depressies en drankproblemen die Kraaijkamp mede door zijn werk overwon.

Presentator Cornald Maas bezoekt vrienden, familie en collega's op zoek naar de drijfveren van één van Nederlands grootste artiesten. Openhartige gesprekken met o.a. goede vriend Lex Daniëls, Joop van den Ende, Johnny Kraaijkamp jr, en Pierre Bokma vertellen het verhaal van een acteur wiens passie en gedrevenheid hem uiteindelijk naar de absolute top van zijn vak voerden.

Opium, woensdag 21 april om 21.25 uur bij de AVRO op Nederland 2.