Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Thema-avond: Drentse verhalen en muziek

Het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa organiseert op woensdagavond 21 april a.s. een thema-avond voor geïnteresseerde bewoners. Deze keer is het een rasechte Drentse culturele avond: Drentse verhalen en de Drentse muziek. De bekende Drent Harry Popken komt op deze avond uit de kast als waarachtig verhalenverteller. Hij draagt op markante en Drentse wijze zijn verhalen en gedichten voor die zich in het gebied van de Drentsche Aa afspelen. De Drentse vocaliste Martiije wisselt hem af met jazzy nummers over het gebied. De avond vindt plaats in restaurant & partycentrum De Drentsche Aa in Schipborg en vangt aan om 20.00 uur. Toegang is gratis, koffie en thee zijn voor eigen rekening.

Harry Popken is geen onbekende in Drenthe. Hij is radio en tv-journalist bij RTV Drenthe en schrijft Drentse liedjes, verhalen en gedichten. Zijn optredens zijn uniek en karakteristiek. Hij draagt prachtige verhalen voor zoals 'het stropersverhaal', 'het verhaal van de Boze Geest' en 'het schildersverhaal'.
Deze prachtige Drentse verhalen worden afgewisseld door echte Drentse jazzmuziek. Martijje Lubbers is een vocaliste die moderne streektaal combineert met eigentijdse jazz. Zij is inmiddels bekend bij het publiek in het Drenthe en weet menige avond op te luisteren met haar prachtige stem.

Datum: woensdag 21 april
Starttijd: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Locatie: restaurant & partycentrum De Drentsche Aa te Schipborg Toegang: gratis. Koffie of thee op eigen kosten