Evi Hanssen en Vitalski in duet voor Antwerpen Studentenstad

16/04/2010 10:53

Diamonds & Pearls Communications

Antwerpen kan zich - met meer dan 33.500 voltijdse studenten - gerust een studentenstad noemen. Nachtburgemeester Vitalski en Antwerpen Studentenstad riepen daarom alle studenten op om woorden die ze associëren met Antwerpen, op hun lichaam te schrijven en dat beeld te posten op de site: www.opjelijfgeschreven.be.

Die beelden werden omgetoverd tot een levend manifest dat voorgesteld wordt op 21 april 2010 in de Arenbergschouwburg door Evi Hanssen en Vitalski.

Vitalski & Evi Hanssen in duet - Op mijn lijf.

Op mijn lijf geschreven

De campagne op je lijf geschreven moest huidige en toekomstige studenten aanzetten tot het inzenden van originele beelden over Antwerpen als studentenstad. 350 beelden werden effectief gepost op de website www.opjelijfgeschreven.be.

Met deze bonte verzameling ging Vitalski aan de slag en hij bouwde de beelden en woorden om tot een manifest, voor en over Antwerpen Studentenstad.

Deze ode werd eveneens in een film én een single gegoten. Op 21 april stelt Vitalski zijn manifest voor in het bijzondere gezelschap van Evi Hanssen. Het duo zong het manifest samen in. De single en de film zijn vanaf 22 april ook beschikbaar op de site www.opjelijfgeschreven.be.

Nachtburgemeester

Om de "Op je lijf geschreven" campagne een gezicht te geven, werd er beroep gedaan op een Beruchte Antwerpenaar, namelijk Vitalski. Antwerpen heeft twee burgemeesters : Patrick Janssens regeert "'t stad" tijdens de dag, Vitalski is de Antwerpse nachtburgemeester. Vitalski: "Ik studeerde zelf in Antwerpen en Antwerpen heeft me gevormd tot de artiest die ik nu ben. Antwerpen is behalve een studentenstad ook een creatieve en bruisende stad met een internationaal karakter. Een stad waar je na een tijd - hopelijk - de schoolbanken verlaat, maar waar je je loopbaan en de rest van je leven kan starten."

Antwerpen Studentenstad werkte al in het ver leden samen met dichter Vitalski voor ADream, een netwerkevenement waar net afgestudeerde jongeren hun toekomstige werkgever kunnen ontmoeten in een ontspannen kader. ADream vindt binnenkort opnieuw plaats in de Stadsfeestzaal Antwerpen.

Nachtbloem

Evi Hanssen zong samen met Vitalski het manifest in. Zij werd vorig jaar verkozen tot populairste BV bij de Antwerpse studenten. Evi studeerde in Antwerpen en woont nog steeds in de metropool. Ze is dus extra gemotiveerd om het manifest tot leven te brengen. Evi Hanssen: "Ik was gecharmeerd door de ingezonden beelden. De studenten zijn heel origineel geweest met beeld, belichting en woorden. Ik vind het een leuk initiatief van Antwerpen Studentenstad om de studenten zelf aan het woord te laten en nu ben ik heel benieuwd wat de studenten van de single vinden".

Weldra gaat Evi Hanssen van start met UMA , een eigen muzikaal project. De Antwerpse studenten krijgen dus al een voorproefje van haar zangtalent. studenten na hun studies in Antwerpen blijven wonen en/of werken.

Antwerpen, een A-typische studentenstad

Antwerpen telt meer dan 33.500 voltijdse studenten. Op een totaal van 470.000 Antwerpenaren is het aantal studenten niet te verwaarlozen. Naast de titel "havenstad", "modestad" en "internationale stad" verdient Antwerpen dus ook een vermelding als 'studentenstad'.

Antwerpen heeft, naast kwalitatief onderwijs, zoveel méér te bieden voor jongeren. Studenten maken hier kennis met de stedelijkheid in al haar facetten. Velen blijven na hun studies in de stad wonen en/of werken. Het stadsbestuur wil Antwerpen steeds meer op de (internationale) kaart van studentensteden plaatsen.

Met de campagne "Op je lijf geschreven" zijn het de studenten zelf die mee het imago van de studentstad bepalen. "Antwerpen is zoveel meer dan een studentenstad", zegt onderwijsschepen Robert Voorhamme. "Wie kiest voor de stad, kiest voor verandering".

In 2009 werd op initiatief van onderwijsschepen Robert Voorhamme Antwerpen Studentenstad vzw opgericht. Antwerpen Studentenstad vzw is een samenwerking van de stad Antwerpen, de Associatie van de Universiteit en Hogescholen Antwerpen en het Antwerps Studentenoverleg. Antwerpen Studentens tad ijvert voor een studentvriendelijke stad: voldoende & kwalitatieve huisvesting, propere & verkeersveilige studentenbuurten, goedkope huurfietsen, een super voordelig cultuuraanbod, goedkope en veilige fuifruimte, een duidelijk plak-en doopbeleid, etcetera. Studenten met vragen kunnen steeds terecht in het Huis van de Student.

Interviews mogelijk! Gelieve aanwezigheid op het evenement te bevestigen:

WOE 21 APRIL - ARENBERGSCHOUWBURG

START 19 uur

Programma:

20.00 uur : intro Evi Hanssen

20.15 uur : woordje van Robert Voorhamme

20.45 uur : Evi Hanssen en Vitalski in duet

21.15 uur : Prijsuitreiking

21.30 uur : Party Merdan Taplak

Perscontact:

Debby Wilmsen

gsm: 0498 52 25 79

e-mail: debby.wilmsen@telenet.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel