Ingezonden persbericht


Imagine Time Capsule 2010
voor het fraaiste online short retro-filmpje Van geestig tot gruwelijk, van zombieorgieën tot vernuftige faketrailers.. Vier shorts genomineerd - Zie alle inzendingen op www.imaginefilmfestival.nl Uitreiking woensdag 21 april - 21.30 uur - Kriterion 2 Gratis toegang

De eerste prijs die tijdens het Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival uitgereikt wordt, is meteen ook een nieuwkomer: de Imagine Time Capsule 2010. Deze prijs is voor degene die het fraaiste retro-filmpje maakte, geïnspireerd door het themaprogramma Retro-Magie.
Veel amateurfilmers gingen aan de slag en sommigen namen het woord `retro' wel heel erg letterlijk door in de oude doos te duiken en eerder gemaakt werk opnieuw aan te bieden. Via YouTube bereikte ons zo een zeer divers scala aan huis-tuin-en-keukenproducties. Van geestig tot gruwelijk, van zombieorgieën tot vernuftige faketrailers, en van een Polygoonverslag van cokedealers tot de zwijgende perikelen van een veganistische Nosferatu. De komst van de machinale Messias zorgde voor ontzag, Dick Maas bleek niet de enige te zijn met een Sintfilm en een Belgische inzending beloofde `comming soon'.
Al die bonte inzendingen ­ teveel om hier op te noemen ­ zijn te bekijken op imaginefilmfestival.nl, onder het kopje `video'.
De volgende vier filmpjes zijn inmiddels genomineerd. Fureur Blanche The Vegan Vampire Cokes Zifters Machine Messiah




Woensdag 21 april wordt bekend gemaakt welke van deze online shorts zich de winnaar mag noemen. Zowel een jury, bestaande uit Phil van Tongeren (artistiek directeur Imagine:) en Anton Damen (online manager Imagine:), als het publiek zullen een winnaar aanwijzen.
De hoofdprijs is de hoogste eer die een online film kan behalen: een vertoning op het witte doek! En natuurlijk hoort er ook een award bij. En wat voor een. De jonge kunstenaar Thijs Ouwehand liet zich bij het ontwerp van deze bijzondere tijdcapsule ook inspireren door het retrothema. Ouwehand, creatief met ijzer & staal, noemt het stijltje "richting steampunk, maar dan een tandje grover", en noemt de vormgeving van films als Casshern en The Chronicles of Riddick als inspiratiebron. Wat zich in het binnenste van deze tijdcapsule verborgen houdt, dat weet straks alleen de winnaar. De award ceremonie is woensdag gratis toegankelijk en start om 21.30 uur in Kriterion 2.
April 2010
Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival 14 t/m 24 april ­ Kriterion Kaartverkoop in volle gang Zie www.imaginefilmfestival.nl voor het volledige programma Alle persberichten en beeldmateriaal kan men downloaden via http://www.imaginefilmfestival.nl/professionals Volg ons ook op Twitter: http://twitter.com/ImagineAFFF Imagine (26th Amsterdam Fantastic Film Festival) 14 t/m 24 april 2010 ­ Filmtheater Kriterion www.imaginefilmfestival.nl

Kantoor: Timorplein 52, 1094 CC Amsterdam Tel 020 679 48 75 / E-mail: info@imaginefilmfestival.nl Artistiek directeur: Phil van Tongeren Zakelijk directeur: Liselotte van der Burgt Perscoördinator: Charlotte Groen-Haasnoot Tel: 020 6794875 / 06 16628634 charlotte@imaginefilmfestival.nl of pers@imaginefilmfestival.nl Publiciteit (foto's, coördinatie interviews, acties / prijsvragen,...): MVSP Menno Ribbelink, Janna Karanikolas, Anne Pronk-Langewouters, Monique van Schendelen Noordereinde 233 ­ B, 1243 JT 's Graveland




Tel: 035 5826969 / 06 53 697 606 Fax: 035 5827885 E-mail: menno@mvsp.nl, janna@..... etc






---- --