Gemeente Harenkarspel


Expositie brons en keramiek in gemeentehuis

Kunstenares Monique Vink exposeert vanaf 19 april tot en met 24 mei met keramiek en brons in het gemeentehuis van Harenkarspel.

Het werk van Monique Vink (1964) is impressionistisch en realistisch. Je ziet in ieder beeld haar fascinatie voor het menselijk lichaam. Gevoel, emotie en beweging zijn gevangen in een bronzen beeld. Puur, veel oog voor detail zijn trefwoorden bij het zien van haar werk.

De natuur trok al snel Vinks aandacht. Ze heeft dan ook 25 jaar met bloemen gewerkt. Bezig zijn met vormen en kleur, altijd en overal tekenen,dat is de basis geweest voor haar passie die ze ontdekte: boetseren. Nadat zij lessen volgde bij Romee Kanis en Karel Gomest begon zij beelden te boetseren in haar atelier, gaf en geeft workshops, geeft les én houdt kinderateljee; inmiddels is Vink beroepsmatig fulltime kunstenaar. Het enthousiasme is dan ook niet meer te stoppen en dat zie je terug in haar beelden.

Op 16 april vindt overigens de opening plaats van een expositie van de Schildersclub Dirkshorn. Deze expositie is ook in het gemeentehuis en de schilderijen hangen op de galerij op de eerste verdieping.

Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600