Gemeente Boekel


Burgerparticipatie leefbaar Boekel

De leefbaarheid in Boekel is goed en dat wil iedereen graag zo houden. Daarom hebben de inwoners van Boekel in 2007 hun wensen kenbaar gemaakt om de leefbaarheid van Boekel te behouden en vergroten. Samen met PON/Movisie zijn destijds de wensen en behoeften van de inwoners, verenigingen en diverse organisaties geïnventariseerd en vastgelegd. Inzet van die bijeenkomsten is geweest het behoud en de versterking van het voorzieningenniveau, zodat Boekel ook in de toekomst een bloeiend verenigingsleven en goede voorzieningen kent.

Eind 2009 is er een vervolg gegeven aan het onderzoek middels een interactieve bijeenkomst over het centrum van Boekel. Samen met de ondernemersvereniging, Kamer van Koophandel en andere geïnteresseerden is er toen nagedacht over de kaders om te komen tot een centrumvisie.

De wensen van de Boekelse gemeenschap zijn meegenomen bij het ontwikkelen van de strategische visie en het integraal dorpsontwikkelingsprogramma (IDOP) voor Boekel. De strategische visie beschrijft hoe de gemeente Boekel er in 2025 idealiter uitziet en hoe het gemeentebestuur dat wensbeeld denkt te realiseren. Uit de strategische visie volgt het IDOP, waarin projecten worden benoemd die bijdragen aan de leefbaarheid in Boekel. Daarbij gaat het om projecten, die op korte termijn (tot 2013) gerealiseerd kunnen worden.

De projecten uit het IDOP kunnen helaas niet allemaal tegelijkertijd uitgevoerd worden. Graag horen we van u, de Boekelse inwoner, welke projecten uit het IDOP u belangrijk vindt en snel uitgevoerd wilt zien. Wilt u op korte termijn een oplossing voor Boekels Ven? Of toch liever een educatief kindpark? Op 11 mei krijgt u alle gelegenheid om uw voorkeuren kenbaar te maken tijdens de interactieve bijeenkomst, die de gemeente Boekel organiseert.

Â

Wij hopen u te mogen verwelkomen op 11 mei om 19.00 uur in het Nia Domo, St. Agathaplein 6. De inhoud van de strategische visie en het IDOP kunt u vinden op deze website.


* IDOP.pdf

* Strategische visie Boekel 2025.pdf