Berenschot beschrijft in 'Publieke Werken' twaalf veranderprojecten

21/04/2010 08:00

Berenschot

Utrecht, 21 april 2010, Tijdens een seminar van adviesbureau Berenschot over 'De menselijke maat in organisatieverandering' is in Utrecht het boek 'Publieke Werken' gepresenteerd. Hierin worden twaalf veranderprojecten in de publieke sector beschreven. Aan het woord komen vertegenwoordigers van VMBO-Select, de provincie Noord-Holland, Cordaan, de gemeente Den Haag, FMWEB, Orbis Medisch en Zorgconcern, de provincie Overijssel, de VROM-Inspectie, de gemeente Westland, Sociale Dienst Drechtsteden, de AIVD en de Pensioen- & Verzekeringskamer.

Direct betrokkenen vertellen hoe hun kennis, ervaringen en emoties hebben bijgedragen aan het resultaat van de verandertrajecten. Dit biedt een onthullende en soms onthutsende blik achter de schermen van publieke verandering. Veranderexperts van Berenschot geven hun feedback en visies op de veranderprojecten. Daarnaast zijn de auteurs in gesprek gegaan met vier 'dwarskijkers': organisatiecoach Marijke Lingsma, bestuurs- en veranderkundige Renate Werkman, bioloog Willem Beekman en sportcoach Albert-Kees Manenschijn

Het boek daagt uit om na te denken over een effectieve manier om veranderingen in het publieke domein door te voeren. Ook draagt het bij aan de discussie over de professionalisering van het veranderen in de publieke sector, zonder daarbij de antwoorden tot in detail voor te schrijven. De auteurs zijn allen werkzaam bij Berenschot en expert op het gebied van verandering.





http://www.berenschot.nl/publiekewerken