Ingezonden persbericht


Nieuw hoofdkantoor in het westen biedt Irdeto toekomst Zakelijke groei vereist verhuizen naar een nieuw, groter en innovatief gebouw in Hoofddorp

Hoofddorp, 21 april 2010 - Irdeto, wereldleider op het gebied van beveiliging en levering van premium content en digitale producten, maakte vandaag de opening bekend van een nieuw hoofdkantoor in het westen, in Hoofddorp. Het nieuwe hoofdkantoor is een antwoord op de groei en de expansie van het bedrijf, en toont daarmee de wil om tegemoet te komen aan de behoeften van toekomstig personeel. De nieuwe vestiging is een teken van de waarde die Irdeto hecht aan Nederland als zijn basis in het westen, terwijl het andere hoofdkantoor in Beijing, China, aangeeft dat het bedrijf zich betrokken blijft voelen bij het oosten.

Irdeto heeft de laatste vier jaar zijn personeelsbestand bijna verdrievoudigd en zijn inkomsten met meer dan 35 procent per jaar zien groeien de organisatie blijft investeren in producten en mensen die toekomstige groei mogelijk maken. Het bedrijf heeft innovatie, flexibiliteit en milieubewustzijn ingekaderd in de organisatorische structuur om zo te anticiperen op de toekomst van werk- en marktvereisten om hiermee talent aan te trekken en te behouden. Graham Kill, CEO van Irdeto, zegt: "Het was ons doel een omgeving te scheppen die totale flexibiliteit mogelijk maakt en zich daarbij meer richt op de productie dan op kantooruren. Onze werkruimte weerspiegelt de manier waarop we interacties aangaan met de markt. Het gaat allemaal om samenwerking, communicatie in een minder formele maar toegankelijk werkomgeving."

Het nieuwe hoofdkwartier van Irdeto maakt een nieuwe manier van werken mogelijk die de verantwoordelijkheid voor het milieu hoog in het vaandel heeft staan en tegelijkertijd economische voordelen verschaft. Terwijl een toenemend aantal werknemers een evenwicht zoekt tussen hun werkuren thuis, op kantoor en op andere externe locaties, biedt het nieuwe kantoor ruimte voor een constante aanwezigheid van 70 procent van het personeel. Het kantoor heeft geen afzonderlijk vormgegeven werkruimtes meer en biedt een breed scala aan ruimtes waardoor het personeel die ruimte kan kiezen die het best past bij het soort werk waar het op dat moment mee bezig is. Dit bevordert ook de samenwerking en de constante stroom aan ideeën en informatie. Het wereldwijde Clean Desk beleid (schoon-bureau-beleid) dat het ideaal van een papiervrije omgeving nastereeft werd aanvankelijk uitgetest in Beijing en is nu ook een feit in Hoofddorp.

Het nieuwe hoofdkwartier omvat ook IT-oplossingen die de noodzaak om te reizen terugdringen, zoals audio- en video-conferencing technologie, en die besparen op apparatuur en stroom. De milieu-infrastructuur omvat een temperatuur- en luchtregelingssysteem dat zich op tachtig meter onder de grond bevindt. Dit systeem zorgt voor opslag van heet en koud water, waardoor er minder energie nodig is om het gebouw in de winter- en zomermaanden respectievelijk te verwarmen en te koelen. Sensoren worden tevens gebruikt in gebieden voor tijdelijk gebruik zoals badkamers en vergaderruimtes om de verlichting te regelen en zo het gebruik van energie te minimaliseren.

Het gebouw werd volgens groene-architectuurprincipes ontworpen en is gemaakt van 100% procent duurzaam hout, met tapijten en muurbekleding uit hergebruikte materialen. Het gebouw staat tegenover een treinstation en bevat fietsenrekken en douches om werknemers te stimuleren milieuvriendelijke manieren van vervoer te gebruiken. Kill vervolgt: "Het personeel van de toekomst zal een onderscheid maken tussen de bedrijven waar het wil werken. Wij denken dat toptalent zich aangetrokken zal voelen tot een duurzame omgeving, met flexibele werkafspraken. Wij denken dat de ruimte die we gecreëerd hebben goed strookt met de verwachtingen en vereisten van de toekomst."

Het hoofdkantoor in Hoofddorp is het vlaggenschip van Irdeto's nieuwe manier van werken, terwijl het andere hoofdkantoor in Beijing een gelijksoortige verandering ondergaat. Met de overige centraal gelegen kantoren op strategische Noord-Amerikaanse locaties als Carlsbad, Californië en Ottawa, heeft Irdeto het genetisch karakter van het bedrijf gewijzigd en kan het wereldwijd gehoor geven en steun bieden aan zijn klanten. "We denken dat we nu vanuit een evenwichtig gezichtspunt de beste beslissingen kunnen nemen voor het bedrijf. Daarnaast beschikt het personeel vanaf nu over de mobiliteit binnen het bedrijf om te gaan waar hun talenten het best tot hun recht komen", aldus Kill. "Dit stelt ons in staat sneller te reageren op de ontwikkelingen en veranderingen in de markt en beter op de specifieke behoeften van onze klanten in te spelen". # # #

Over Irdeto
Irdeto is een betrouwbare partner van talrijke toonaangevende contenteigenaren en -distributeurs, van apparatuurfabrikanten en softwarebedrijven, waaronder Adobe, Skylink, Al Jazeera, Multichoice Africa en Televisión Cable Digital. Irdeto's veelzijdige technologieplatform garandeert ongelimiteerde toegang tot kostbare digitale producten en premium content vanwege zijn contentbeveiliging, conditional access, bedrijfsondersteunende systemen en productsuites voor content en digital rights management (DRM). Irdeto bezit een hoofdkantoor in zowel Beijing als Hoofddorp en biedt werk aan 1000 mensen in 25 kantoren over de hele wereld. Het is een dochteronderneming van de multinationale mediagroep Naspers (JSE: NPN).

Voor verdere informatie over Irdeto kunt u contact opnemen met: