Nieuws

Vanaf 20 april tentoonstelling ontwerpvisies

Gemeente Den Haag 21 april 2010

Van 20 april tot en met 7 mei 2010 is in het Atrium van het stadhuis een tentoonstelling te zien met ontwerpvisies voor het nieuwe muziek- en danscentrum.

Op dit moment loopt de Europese aanbestedingsprocedure voor de architectenselectie nieuwbouw dans- en muziekcentrum. Het wordt de thuishaven van het Koninklijk Conservatorium, het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en de Stichting Gastprogrammering. Het nieuwe gebouw aan het Spuiplein wordt dé plek voor dans, opera, musicals, familie voorstellingen, theaterconcerten, klassieke muziek en jazz.

Zestien gerenommeerde architectenbureaus hebben een ontwerpvisie ingediend. Deze worden tentoongesteld in het Atrium van het stadhuis van 20 april tot en met 7 mei.

Commissie

Een selectiecommissie, onder leiding van Herman Tjeenk Willink, beoordeelt de 16 ontwerpvisies en selecteert hieruit 3 architectenbureaus die hun ontwerpvisie in een structuurontwerp verder uitwerken. Uiteindelijk draagt de selectiecommissie 1 architectenbureau voor aan het college van burgemeester en wethouders.

Uw mening

Voor het uiteindelijke oordeel van de selectiecommissie is de mening van de bevolking mede van belang. Daarom vindt tegelijk met de tentoonstelling ook weer een internetenquête plaats. Net als de vorige enquête zal de selectiecommissie de uitslag hiervan meenemen in haar oordeel. Vanaf 20 april kunt u de enquête op deze site invullen. Tentoonstelling ontwerpvisies dans- en muziekcentrum