Gemeente Oirschot

Nieuw bestemmingsplan Buitengebied

In maart 2007 zijn wij met de voorbereidingen begonnen om te komen tot een nieuw digitaal bestemmingsplan voor het buitengebied van onze gemeente. Dit heeft geresulteerd in het ter inzage leggen van het voorontwerpbestemmingsplan begin 2008. Over dit voorontwerpbestemmingsplannen hebben we ruim 300 inspraakreacties ontvangen.

Â

Inspraakverslag

Alle inspraakreacties hebben wij verzameld in een inspraakverslag. Het college heeft dit inspraakverslag op 6 april 2010 vastgesteld.

Â

In het inspraakverslag vindt u terug op welke wijze wij met de inspraakreacties zijn omgegaan. Ook gaan we in op de argumenten die een inspreker heeft aangevoerd. Afhankelijk hiervan hebben wij het ontwerpbestemmingsplan al dan niet aangepast. U vindt het inspraakverslag vanaf woensdag 28 april op onze website: www.oirschot.nl (Inwoners >> Wonen en ruimte >> Bestemmingsplannen). Indien u niet in de gelegenheid bent om het inspraakverslag in te zien of uit te printen, kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen of Merijn Stoffels. Zij zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bereikbaar via het telefoonnummer (0499) 583 333 of via buitengebied@oirschot.nl.

Â

Ontwerpbestemmingsplan

Wij hebben de conclusies uit het inspraakverslag verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Dit ontwerpbestemmingsplan leggen wij vanaf woensdag 28 april voor een periode van 6 weken ter inzage, dus tot en met dinsdag 8 juni. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad het bestemmingsplan in september vaststelt.

Â

Als u het niet eens bent met het inspraakverslag of het ontwerpbestemmingsplan, dan kunt u tijdens de inzagetermijn voor het ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze kenbaar maken. Via de Staatscourant, het Oirschots Weekjournaal en via de gemeentelijke website houden wij u op de hoogte van de procedure.

Spreekuren en/of inloopmomenten en informatiebijeenkomsten

Tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, gaan wij wekelijks spreekuren en/of inloopmomenten houden. Ook gaan we tijdens deze periode 3 informatiebijeenkomsten houden.

Â

Wanneer de spreekuren en/of inloopmomenten en de informatiebijeenkomsten plaatsvinden, maken wij onder meer bekend via het Oirschots Weekjournaal en via onze website.

Â

Meer informatie?
Voor meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen en Merijn Stoffels. U kunt hen allebei tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bereiken via het telefoonnummer (0499) 583 333 of via het mailadres buitengebied@oirschot.nl.