Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 21-04-2010

Reeks autobranden; getuigen gezocht

UTRECHT In de wijk Noordwest hebben afgelopen dagen zeven autos in brand gestaan. De politie gaat uit van brandstichting.

Donderdagavond 15 april was het rond 23.30 uur raak op de Mimosastraat. Daar brandde een deel van een auto uit. In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 april kregen de politie en brandweer om 02.30 uur de melding dat een auto op de Van der Marckstraat in brand was gestoken. Rond 04.00 uur vatte een auto op de hoek Van der Marckstraat-J.S. de Rijkstraat vlam, gevolgd door drie autos op de Larixstraat omstreeks 04.15 uur. Op de Vijgeboomstraat kreeg de politie zaterdagmorgen om 04.30 uur de melding dat een auto brandde. Een buurtbewoner die het zag gebeuren, bluste deze auto. De autos brandden niet volledig uit maar liepen brand- en rookschade op.

Op aanwijzen van een getuige kon in een tuin aan de Larixstraat een 18-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. De politie onderzoekt of de man verantwoordelijk is voor de reeks branden. Hiervoor is de politie hard op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Insluiper(s) met babbeltruc actief

UTRECHT Maandag 19 april vond bij een kinderdagverblijf in de wijk Oog in Al een insluiping plaats. Een man deed zich rond 10.00 uur voor als medewerker van een beveiligingsbedrijf en vertelde het personeel dat hij brandmelders kwam controleren. De man ging er na zijn werkzaamheden echter vandoor met een aantal waardevolle spullen.

Signalement: een man met een getinte huidskleur, lengte ongeveer 1.70 meter, leeftijd rond 30 jaar, donker kort haar, ovaal gezicht en verzorgd uiterlijk.

Op dinsdag 13 april werd al een verdachte aangehouden die bij een school aan het Koekoeksplein was betrapt. Of deze man voor meerdere insluipingen op scholen in de afgelopen twee weken (onder meer in Tuindorp en Overvecht) verantwoordelijk is, is nog niet duidelijk. Wel lijkt de smoes om binnen te komen erg veel op degene die gebruikt is in Oog in Al.

De politie vraagt bewoners en met name scholen/kinderdagverblijven om alert te zijn en bij verdachte situaties 1-1-2 te bellen. Bewaar kostbaarheden achter slot en grendel en laat bij twijfel geen onbekenden binnen, hoe betrouwbaar ze ook over komen.

Veel te hard

UTRECHT Dinsdagmorgen heeft de politie een automobilist van de weg gehaald omdat hij veel te hard reed. De bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens de surveillance met een onopvallend videovoertuig zagen agenten rond 10.55 uur een automobilist met hoge snelheid over de Waterlinieweg rijden. De snelheid werd gemeten. Uit de meting kwam een overschrijding van 54 km/u. De 41-jarige bestuurder uit Huizen werd aan de kant gezet en kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Poging overval

UTRECHT In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 april vond bij een huis aan de Zebradreef een poging overval plaats.

Omstreeks 02.30 uur kwam een 51-jarige man uit Utrecht bij zijn huis aan de Zebradreef. De man nam de lift naar zijn woonlaag en stapte op de achtste verdieping uit. Toen hij de sleutel in het slot stak van zijn voordeur hoorde en zag hij twee gemaskerde mannen naar hem toe komen lopen. De mannen bedreigden het slachtoffer met vermoedelijk een vuurwapen. De Utrechter bedacht zich geen moment en sloeg met een tas in de richting van de overvallers.

Ook schreeuwde hij om hulp. Hierop kozen de overvallers eieren voor hun geld en vluchten weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Eenzijdige aanrijding

UTRECHT Op de Cartesiusweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een man ernstig beenletsel opliep.

Een 75-jarige man reed omstreeks 14.30 uur met zijn brommobiel over de Cartesiusweg. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste tegen de vangrail. Hierdoor raakte de man ernstig gewond aan zijn been en werd naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Man met vuurwapen gezien

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een conflict waarbij vermoedelijk een vuurwapen is gebruikt. Een aangehouden man bleek niets met het incident te maken te hebben.

Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie een melding dat op het Brederoplein een conflict aan de gang was waarbij meerdere mannen betrokken waren. Tevens zou een vuurwapen gezien zijn. Agenten gingen ter plaatse maar troffen de mannen niet meer aan. Aan de hand van een opgegeven signalement werd niet veel later een 45-jarige op de Croeselaan aangehouden.

Omdat er sprake kon zijn van een vuurwapen werd de man met getrokken pistool aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man niets met het incident van doen had. Op het bureau werd hij weer, met excuses van de politie, in vrijheid gesteld.