Gemeente Almere

Informatiemarkt Inburgering groot succes!

21-04-2010

Inburgering in Almere

Zo'n 400 bezoekers met verschillende
achtergronden, vragen en wensen kwamen af op de rood-wit-blauwe ballonnen en kraampjes in de hal van het stadhuis. Zaterdag 17 april organiseerde de gemeente Almere een informatiemarkt Inburgering. Maar liefs 47 Almeerders hebben een vervolgafspraak gemaakt met de gemeente Almere, om persoonlijk te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Het aanbod aan inburgeringsmogelijkheden, die wij bieden als gemeente, zijn legio; MBO opleidingen, persoonlijke trajecten, les aan huis.

Om je thuis te voelen in Almere is het handig als je de Nederlandse taal beheerst, kennis hebt van de stad Almere en de Almeerse samenleving. Naast de informatiekraampjes van de gemeente waren ook de Almeerse taalaanbieders breed vertegenwoordigd. Bezoekers kregen persoonlijke informatie, maar konden ook een theatervoorstelling bijwonen of genieten van het Alom-tonenkoor. De kinderen verlieten geschminkt als vlinder of dracula het stadhuis, maar niet nadat zij eerst zelf een pannenkoek hadden gebakken of een verse warme stroopwafel hadden gegeten.
Buiten bij de entree van het stadhuis heette het draaiorgel de bezoekers welkom. Al met al was het een gezellig en succesvolle dag.

Wilt U meer informatie over de mogelijkheden van Inburgering, neem dan contact op met Team Inburgering via telefoonnummer 14036 en vraag naar de folder.