Ingezonden persbericht


Quintiq sluit contract met Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) voor een waarde tot dertien miljoen euro (US$ 17,6 mln)

Den Bosch, 21 april 2010 - Quintiq, leverancier van software voor Advanced Planning en Scheduling, sluit een miljoenencontract met de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA). Deze organisatie is verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiding in het Amerikaanse luchtruim. Quintiq levert de Quintiq Workforce Planning Solution aan de FAA, waarmee de organisatie haar luchtverkeersleiders zal inplannen. Met het systeem beschikt de FAA over een objectief middel om de juiste medewerkers op de juiste momenten in te zetten. Zo kan de FAA zijn activiteiten efficiënt uitvoeren. Het contract loopt voor negen en een half jaar en de potentiële maximumwaarde is dertien miljoen euro (17,6 miljoen dollar).

"De FAA kiest voor Quintiq vanwege ons bewezen leiderschap in personeelsplanning in complexe omgevingen", zegt Victor Allis, CEO van Quintiq. "Onze uitgebreide ervaring in de luchtverkeersleidingsector en het kunnen leveren van best practices op het gebied van optimale personeelsplanning voor deze sector waren de belangrijkste overwegingen voor de FAA om te kiezen voor de Quintiq-software. De overeenkomst met de FAA is een belangrijke mijlpaal in de groei van ons bedrijf. Ons bestaande klantenbestand dekt nu meer dan dertig procent van het wereldwijde luchtruim. De luchtverkeersleidingsector is opnieuw een markt waarin Quintiq marktleider is. Wij richten ons de komende jaren op het verder versterken van deze positie."

De personeelsplanningsoftware van Quintiq biedt FAA-managers een optimale oplossing voor alle scheduling-activiteiten. Geavanceerde optimalisatie-engines en uitgebreide 'what-if'-mogelijkheden verbeteren de personeelsplanning bij de FAA op de lange termijn. Door gebruik te maken van 'what-if'-scenario's, zijn managers in staat om te experimenteren met het toewijzen van mensen. Zij kunnen beter gefundeerde beslissingen nemen met als doel de optimale inzet van medewerkers, waarbij efficiency en veiligheid gewaarborgd zijn.

Het kant-en-klare Quintiq-systeem biedt daarnaast verschillende mogelijkheden voor de FAA om vakantiedagen te plannen, roosters te maken, in te spelen op individuele wensen van medewerkers en oplossingen te vinden voor ziekmeldingen of andere korte afwezigheid. De software ondersteunt verschillende zelfserviceconcepten voor medewerkers, zoals het onderling ruilen van diensten en het aanvragen van verlof. Het systeem helpt managers hierbij om de mogelijkheden en consequenties daarvan vast te stellen.

Joachim Arts, bij Quintiq verantwoordelijk voor de marketing en sales in Noord-Amerika: "De selectie van Quintiq door een grote organisatie als de FAA getuigt van een groot vertrouwen in onze software. De keus onderstreept het feit dat Quintiq kan zorgen voor significante efficiencywinst in grote en complexe organisaties, vooral bij de overheid. Met gebruik van onze enorme expertise en ervaring blijven we werken aan innovatieve scheduling-applicaties voor overheidsinstellingen. Wij helpen ze om kosten te beheersen en te besparen, en bieden ze de efficiencyvoordelen waar ze naar op zoek zijn."

###

Over de FAA
De FAA zorgt voor een veilig en efficiënt luchtruim. De circa 48.000 medewerkers beheren de luchtverkeersleiding- en navigatiesystemen in de Verenigde Staten, zorgen voor een veilige burger- en vrachtluchtvaart wereldwijd en voor veilige luchthavens.

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 69 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com.