Ingezonden persbericht



- Persbericht -

"Gelukkige werknemer 50 procent productiever"

Van Harte & Lingsma bij 'Beste Werkgevers van Nederland'

Amsterdam, woensdag 21 april 2010 -Trainings- en adviesbureau Van Harte & Lingsma mag zich voor het tweede jaar op rij tot 'Beste Werkgevers van Nederland' rekenen. Werknemers prijzen Van Harte & Lingsma onder andere voor de vriendelijke werkomgeving en de oprechte interesse vanuit het management. Van Harte & Lingsma is trots op de benoeming en is daarbij van mening dat de werknemers zelf de grootste rol spelen in het eigen werkgeluk. Naast Van Harte & Lingsma mogen onder andere Microsoft, &Samhoud en Procore zich 'Beste Werkgevers van Nederland' noemen.

De kracht van Van Harte & Lingsma

Werknemers van Van Harte & Lingsma zijn bovengemiddeld trots op de organisatie en voelen zich gerespecteerd. Ook kameraadschap staat hoog in het vaandel, volgens de medewerkers. Dit is de uitkomst van het onderzoek van het Great Place to Work® Institute Nederland. Van Harte & Lingsma verschijnt voor het tweede jaar achtereen in het jaarlijks onderzoek. "De bezieling die bijvoorbeeld onze trainers in hun trainingen leggen, vraagt ze zich open op te stellen. Naar zowel de deelnemers als de collega's. Wij proberen hier met z'n allen een zo goed mogelijke omgeving voor te creëren, een omgeving waar veel vertrouwen is," aldus Joep C. de Jong, algemeen directeur van Van Harte & Lingsma.

Geluk belangrijke graadmeter

Het Instituut stelt dat werknemers tevreden zijn wanneer ze trots zijn op wat ze doen, vertrouwen hebben in de mensen voor wie ze werken en plezier hebben met collega's. Hiermee scoren de 'Beste Werkgevers van Nederland' volgens het Instituut onder andere hoog op productiviteit. Eerder onderzoek heeft echter aangetoond dat de relatie tussen tevredenheid en productiviteit soms onduidelijk is. Voor Van Harte & Lingsma is geluk dan ook een belangrijkere graadmeter. "Recent onderzoek van de Amerikaanse psychologe Jessica Pryce-Jones toont aan dat gelukkige werknemers bijna 50 procent productiever zijn dan hun ongelukkige collega's," aldus Onno Hamburger, 'gelukscoach' bij Van Harte & Lingsma. "Dit geluk bestaat volgens mij uit plezier, voldoening en zingeving in je werk."

Eigen verantwoordelijkheid

Voor Van Harte & Lingsma is er een groot verschil tussen tevredenheid en geluk. Bij geluk ligt de verantwoordelijkheid, anders dan bij tevredenheid, veel meer bij de medewerker. "Werkgeluk komt vanuit het leiderschap van de persoon zelf. Uiteraard is het de taak van de werkgever om de werknemer daarin het beste te faciliteren," aldus De Jong. "We zijn trots op de benoeming van één van de 'Beste Werkgevers van Nederland' en het is voor ons van belang dat we voor onze werknemers een omgeving creëren waarin ze hun eigen geluk kunnen maken. Als onze werknemers werkgeluk vinden, volgt tevredenheid zelf. Andersom is dit niet altijd het geval."

Over het Great Place to Work® Institute

Ieder jaar initieert het Great Place to Work® Institute in dertig landen wereldwijd, waaronder Nederland, haar onderzoek naar organisaties die zich volgens de perceptie van de eigen medewerkers kenmerken als een echte Great Place to Work. Deelnemende bedrijven worden onderzocht op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Aan de hand van deze vijf waarden worden uitspraken gedaan over (de kwaliteit van) drie relaties binnen de organisatie; 1. die tussen medewerkers en management; 2. medewerkers onderling en 3. medewerkers en hun werk. De awards worden in drie categorieën uitgereikt; grote bedrijven en multinationals (>250 fte), medium bedrijven (50
Over Van Harte & Lingsma

Van Harte & Lingsma is al 25 jaar toonaangevend in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Het bureau verzorgt (beroeps)opleidingen, trainingen en coachingstrajecten gericht op leiderschap en management, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie, persoonlijke effectiviteit en communicatie. Daarnaast levert Van Harte & Lingsma advies gericht op veranderprocessen, teamontwikkeling en betrokkenheid. Van Harte & Lingsma heeft 50 medewerkers en is gevestigd in Oegstgeest. Zie ook www.h-l.nl.


- Einde bericht -

**