Ingezonden persbericht


Furore benoemt Mirko Lukács tot senior adviseur wetenschap en onderwijs

Amsterdam, 21 april 2010 - ICT-dienstverlener Furore benoemt drs. Mirko Lukács (43) tot senior adviseur voor wetenschap en onderwijs. Naast zorg zijn dit de twee markten waarop het bedrijf zich richt. ICT speelt een steeds belangrijker rol in de processen van wetenschappelijke en onderwijsinstellingen. Lukács ontwikkelt de dienstverlening van Furore verder voor klanten in deze sectoren, die door middel van ICT hun bedrijfsprocessen willen vernieuwen.

Voor hij naar Furore overstapte, werkte Mirko Lukács als manager Beleid, Onderzoek en Internet bij de educatieve omroep Teleac, de omroep die onder andere Schooltv uitzendt. Daar heeft hij bijgedragen aan onder andere de ontwikkeling van de nationale onderwijsbronnenbank Teleblik. Tevens heeft hij de samenwerking met de Open Universiteit Nederland vormgegeven. Vóór Teleac werkte Lukács tien jaar als marktanalist bij IDC en was hij verantwoordelijk voor het Europese expertisecentrum van IDC op het gebied van ICT-dienstverlening. Lukács is afgestudeerd in Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) met als specialisatie Media & Beleid.

"Bij IDC had ik tien jaar een ICT-bril op en bij Teleac zeven jaar een onderwijs- en wetenschapsbril. In de functie bij Furore komen deze gebieden nu mooi bij elkaar", zegt Mirko Lukács. "In het wetenschappelijk onderzoek zie je de beweging naar vrije toegang tot onderzoek. Dit betekent dat je onderzoekgegevens en publicaties op allerlei nieuwe manieren kunt ontsluiten en aan elkaar kunt koppelen. In het onderwijs zie je de wens om leerlingen intensiever en persoonlijker te volgen. Onderwijsinstellingen willen hun aanbod nu meer op maat kunnen maken door middel van leerlingvolgsystemen, internet en digitale leermiddelen. ICT speelt in al deze processen een cruciale rol. "

Over Furore

Onafhankelijk ICT-dienstverlener Furore werkt voor organisaties in de wetenschap, het onderwijs en de zorg. De dienstverlening van Furore omvat ICT-advies, systeemontwikkeling, business intelligence, applicatiebeheer, testen en support.




Ingezonden persbericht