Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Eerste stappen gezet op weg naar UTZ CERTIFIED duurzame thee

Amsterdam, 21 april ­ UTZ CERTIFIED Good Inside, een onafhankelijk duurzaamheidsprogramma voor landbouwproducten, is verheugd dat de eerste stap is gezet op weg naar UTZ CERTIFIED duurzame thee. Pickwick start met het verduurzamen van haar English Tea Blend. Consumenten kunnen dit herkennen aan het `onze weg naar duurzame thee'-logo op de verpakking. De verduurzaming betekent dat de thee wordt verbouwd met zorg voor mens en milieu.

Door samen te werken met UTZ CERTIFIED Good Inside kan Pickwick (via moederbedrijf Sara Lee) 2 miljoen kilo duurzame thee inkopen; goed voor een derde van het totale inkoopvolume van Sara Lee in Europa. De stap die Pickwick nu zet, sluit aan bij haar doelstelling om op termijn de Pickwick thee varianten UTZ CERTIFIED te krijgen. De English Tea Blend is een van de meest populaire theesoorten in Nederland. Het duurzaam maken van juist deze smaak is daarom een belangrijke eerste stap op weg naar een volledige verduurzaming van de theemarkt. Pickwick neemt hiermee een voorbeeldfunctie aan voor andere theemerken.

Het duurzaamheidsprogramma UTZ CERTIFIED Good Inside biedt Pickwick de zekerheid van duurzaam verbouwde thee. UTZ CERTIFIED stelt theeproducenten in staat op een duurzame manier te produceren. Via trainingen leren de theeproducenten hun oogsten verbeteren; dat betekent betere kwaliteit, een hogere, milieuvriendelijke productie en verlaging van de productiekosten. Dit leidt tot een hoger inkomen en verbetering van de leefomstandigheden. Onafhankelijke lokale organisaties controleren de plantages om er zeker van te zijn dat de thee met zorg voor mens en milieu is verbouwd.

Over UTZ CERTIFIED
UTZ CERTIFIED Good Inside is een markt georiënteerd duurzaamheidsprogramma en is een van de grootste certificeerders van duurzaam geproduceerde koffie. Daarnaast heeft UTZ CERTIFIED duurzaamheidsprogramma's ontwikkeld voor cacao en thee. Tevens levert de organisatie het traceerbaarheidssysteem voor duurzame palmolie. UTZ CERTIFIED's visie is het bereiken van duurzame en transparante agrarische productieketens door boeren op te leiden tot professionele en verantwoorde ondernemers. De industrie neemt op haar beurt verantwoordelijkheid door het inkopen van producten die duurzaam zijn verbouwd. Consumenten kunnen blijven genieten van hun favoriete merken met de zekerheid dat die voldoen aan hun eisen ten aanzien van zorg voor mens en milieu. Voor meer informatie: www.utzcertified.org.


- EINDE -

Noot voor de redactie.

Ingezonden persbericht