Ingezonden persbericht



---



`

PERSBERICHT

21/05 - 15/08

Chris Johanson met de expositie

The sound of energy in space, the space of energy in life

Als een veteraan uit de Noord-Californische punk- en skatescene, zo wordt kunstenaar Chris Johanson omschreven door Aaron Rose, de man die het initiatief nam voor de eerste monografie van Johansons werk.

Als tiener al gebruikte Johanson afvalhout en papier voor zijn rauwe figuratieve tekeningen. Sindsdien heeft zijn oeuvre aan diversiteit gewonnen met driedimensionaal conceptueel werk en abstracte beelden. In werk dat komisch en sinister tegelijkertijd is, becommentarieert Chris Johanson het lastige parket dat de moderne consumptiemaatschappij voor de mens vormt, met hachelijke zaken als 'self help', psychotherapie en de spirituele rage die de wereld teistert. Johansons abstracte werk, vaak geometrische vormen en beelden die doen denken aan steruitbarstingen, kan opgevat worden als een vrolijk, maar gedistingeerd en verfijnd commentaar op het Modernisme. Geheel in de stijl van het multidisciplinaire karakter van SCHUNCK* presenteert de kunstenaar in de expositie The sound of energy in space, the space of energy in life zowel driedimensionaal werk, als muziek, als tekeningen. Een expositie met een verstild, reflectief en misschien zelfs als boeddhistisch te omschrijven karakter.

Kijk voor meer informatie over Chris Johansons werk op zijn eigen website: http://chrisjohanson.com/. Biografische informatie is te vinden op http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Johanson. Binnenkort kunt op de website van SCHUNCK* terecht voor beeldmateriaal. U kunt op www.SCHUNCK.nl een pers login opvragen.

De expositie gaat vergezeld van een publicatie in de vorm van een langspeelplaat.

SCHUNCK*
Bongerd 18, Heerlen
T 045-5772200
www.SCHUNCK.nl

//////////////