Ingezonden persbericht


ADP NEDERLAND START VIA WORKMATE ALS EERSTE MET TENNISPOULE

Rotterdam, 21 april 2010 - ADP Nederland, groot in het aanbieden van salarisverwerking, personeels- en excassoadministratie en HR-vraagstukken, heeft als eerste het initiatief genomen om via WorkMate een tennispoule op te starten voor kinderen met een verstandelijke beperking. Als deelnemer van WorkMate hebben de medewerkers van ADP Nederland de mogelijkheid, via de site www.workmate.nu, af en toe voor het goede doel in de stad Rotterdam aan de slag te gaan. Een van de vele activiteiten op de site is het helpen bij de tennislessen voor mensen met een verstandelijke beperking van Tennisvereniging Alexanderstad.

Rien Meerman, Manager Klantenservice bij ADP Nederland, ging vorig jaar zomer voor het eerst als workmate aan de slag bij Tennisvereniging Alexanderstad: 'Het plezier van deze activiteit en de betrokkenheid van de vaste vrijwilligers inspireerde mij om een tennispoule op te zetten. Zo hebben we nu een poule van een aantal enthousiaste medewerkers die om de beurt aan de slag gaan.'

Roland de Wit, Manager Communicatie bij ADP Nederland: 'In het kader van het MVO beleid van ADP kwamen we in contact met WorkMate. Wat ons zo aanspreekt in WorkMate is de mogelijkheid voor de hele organisatie om de krachten te bundelen voor een maatschappelijk project en toch ruimte te laten voor persoonlijke invulling en voorkeur. Met als resultaat dat wanneer medewerkers eenmaal geweest zijn, ze nog veel vaker gaan'.

Irene Krielen, oprichtster en directeur van WorkMate: 'Het is elke keer weer bijzonder wat er allemaal tot stand komt als medewerkers als workmate aan de slag gaan. Deze keer is het een tennispoule die opgezet wordt. Een voorbeeld wat vermoedelijk snel gevolgd wordt door de andere werkgevers, want ik heb al gehoord, dat er plannen zijn voor wandelclubs en ook de zeilers zouden wel eens in een pool met de zeilers van Stichting Plons de Kralingse Plas op kunnen gaan dit zeilseizoen.'

Over WorkMate
WorkMate is een praktisch middel om werkgevers vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid in de gelegenheid te stellen samen met hun medewerkers een concrete bijdrage te leveren aan een leefbare stad. Voor medewerkers die graag iets willen doen voor hun stad biedt WorkMate uitkomst. Met een druk sociaal leven en drukke baan is het niet altijd mogelijk om iedere week in actie te komen. Via de site www.workmate.nu kunnen de medewerkers zich inschrijven op een activiteit naar keuze. Voor de maatschappelijke organisaties is WorkMate een goede mogelijkheid om mensen (tijdelijk) bij hun organisatie te betrekken. Verzorgingshuizen, sportverenigingen, kinderboerderijen, natuurorganisaties, gehandicaptenzorg kunnen allemaal extra hulp gebruiken.

In 2006 gaf Prinses Máxima het startsein voor WorkMate. Topbedrijven als KPMG, Rabobank, Shell, Fortis Bank Nederland, Gemeente Rotterdam en anderen hebben zich inmiddels aangesloten. Ook bedrijven uit het MKB-segment doen mee, onder andere 2organize, Bureau Rietveld, Kooijman Lambert Notarissen en Nassau Verzekeringen. Het doel is dat zoveel mogelijk werkgevers (groot en klein) met WorkMate aan de slag gaan. Op dit moment is WorkMate actief in en om Rotterdam.

Beeld in bijlage (ook in hoge resolutie beschikbaar); als workmate aan de slag bij Tennisvereniging Alexanderstad


Ingezonden persbericht