Ingezonden persbericht


Accenture uitgeroepen tot Top Outsourcing Provider

Amsterdam, 21 april 2010 - Accenture staat nummer 1 op de nieuwste Global Outsourcing 100 lijst van de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP®). Hiermee bereikt het bedrijf voor het derde jaar op rij de koppositie als beste wereldwijde leverancier van outsourcing services.

De Global Outsourcing 100 is opgezet om bedrijven op basis van een objectieve methodologie te ondersteunen bij het vergelijken en selecteren van serviceproviders. De lijst wordt samengesteld volgens een strikte juryprocedure die de providers op achttien criteria beoordeelt. De uiteindelijke ranglijst is gebaseerd op een gewogen gemiddelde van scores op onderdelen zoals competenties, omvang, groei, management-vaardigheden en klantreferenties.

"De inzet van outsourcing bevindt zich momenteel wereldwijd in een stroomversnelling. Daardoor wordt inzicht in de bewezen kennis en vaardigheden van outsourcing serviceproviders steeds belangrijker", zegt Michael Corbett, voorzitter van de IAOP. "Onze Global Outsourcing 100 lijst helpt bij het vaststellen van de beste providers in deze branche. Het feit dat Accenture deze lijst nu voor het derde jaar aanvoert, is een uitzonderlijke prestatie."

Marc Korthout, Directeur Business Process Outsourcing van Accenture: "We zijn voor het derde jaar door de IAOP uitgeroepen tot de beste outsourcing provider in de wereld. Daarnaast kwam Accenture eind 2009 ook in het Outsourcing Performance-onderzoek van Giarte onder Nederlandse klanten als beste leverancier naar voren. Deze continue erkenning onderstreept de expertise en professionaliteit van onze mensen die onze klanten een breed aanbod hoogwaardige outsourcing services aanbieden. Maar het is ook een bevestiging voor onze klanten die hun prestaties door outsourcing verbeteren en extra waarde voor hun ondernemingen creëren. Het feit dat we juist deze erkenningen hebben verdiend op basis van klantreferenties, is voor ons een fantastisch compliment"

Accenture levert applicatie en infrastructuur outsourcing services, en business process outsourcing aan meer dan 650 bedrijven en overheidsorganisaties in ruim 30 verschillende marktsectoren.

# # #
Over Accenture

Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezig houdt met management consulting, technology services en outsourcing. We hebben meer dan 176,000 mensen in dienst die klanten bedienen in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high-performance organisaties en overheden te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle industrieën en bedrijfsfuncties. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De mondiale omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2009, bedroeg 21.58 miljard Amerikaanse dollar. Kijk voor meer informatie op www.accenture.nl

Over IAOP

De International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) is een wereldwijde belangenorganisatie die standaarden ontwikkelt voor outsourcing activiteiten. Met meer dan 100.000 leden, waaronder klanten, adviseurs en leveranciers, ondersteunt de IAOP bedrijven bij de succesvolle inzet van outsourcing. Voor meer informatie: www.iaop.org.

***

Ingezonden persbericht