Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Symantec Hosted Services kondigt verbeteringen aan het wereldwijde partnerprogramma aan


- Nieuw programma-aanbod zorgt ervoor dat partners klaar zijn voor SaaS -

MOUNTAIN VIEW, Calif. - 21 april 1010- Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigde vandaag aan dat het verbeteringen aan het wereldwijde partnerprogramma "Symantec Hosted Services" heeft doorgevoerd. De nieuwe programmastructuur biedt de ruim 4.000 channelpartners over de hele wereld verscheidene mogelijkheden om hun aanbod uit te breiden en nieuwe inkomsten te verwerven.

«Wij stellen deze verbeteringen ter beschikking van onze huidige partners en betrekken hier ook het wereldwijde resellernetwerk van Symantec bij. Wij verwachten dat dit voor aanhoudende groei zal zorgen,» verklaarde James Palmer, Vice President Sales and Channel Strategy, Symantec Hosted Services. «Veel partners zijn nog niet overgestapt op het Software-as-a-Service (SaaS) model, omdat zij menen dat hiermee grote investeringen gepaard gaan. Maar de technologisch geavanceerde Symantec Hosted Services voor het beveiligen en beheren van e-mails, web- en IM-communicatie, die gekenmerkt worden door de leidinggevende SLA-overeenkomsten uit de sector, stellen partners in staat om met minimale investeringen en vooraf gekende kosten al na korte tijd nieuwe inkomsten te boeken.»

De onlangs verbeterde programma's zijn erop gericht om het Symantec Hosted Services-partnerprogramma toegankelijk te maken voor alle partners en hosted security-applicaties op ruime schaal te verspreiden in het Symantec-resellernetwerk. Door de lage instapdrempel kunnen veel organisaties profiteren van de snelgroeiende markt van hosted services, zonder dat zij moeten investeren in dure specialisten of technologie.

Het Associate Program biedt partners twee mogelijkheden om een commissie op te strijken. Partners die langetermijnservices willen aanbieden en op nieuwe contracten, upgrades en contracthernieuwingen herhaalde commissies willen opstrijken en die bovendien aan de minimumvereisten voldoen, kunnen aansluiten bij het nieuwe Premium Associate Program. Voorschrijvers of consultants die Symantec occasioneel aanbevelen aan klanten, kunnen commissies opstrijken met het standaard Associate Program, waarvoor zij slechts minimale verbintenissen moeten aangaan. Het Premium Associate Program levert een commissie van 15% op nieuwe contracten, upgrades en hernieuwingen op, terwijl het Associate Program 15% commissie op nieuwe contracten en upgrades biedt.

Het Authorized Reseller Program is een instapprogramma voor resellers. Het is eenvoudig om aan de toegangsvereisten te voldoen en van de partner wordt na een korte online set-upprocedure slechts een minimale investering gevraagd. Het programma biedt een marge van 20%. Het is mogelijk om alle verplichtingen inzake klantenondersteuning volledig door Symantec Hosted Services te laten beheren.

Hosted Exchange maakte een exponentiële groei door. Symantec Hosted Services heeft zijn programma-aanbod nu aangepast om aan deze vereisten te voldoen. Het Hosted Applications Provider Program is een OEM-programma met exclusieve toegang dat partners in staat stelt om de hosted security-diensten van Symantec in hosted applicaties te integreren.

«Partners die de overstap maken van een Symantec Hosted Services Associate naar een Authorized Reseller, krijgen de kans om extra inkomsten te verwerven. Bovendien genieten zij intensieve technische en verkoopsupport van het Symantec Hosted Services-team,» aldus David Montgomery, Senior Account Manager, System Design Group. «De beveiligingsmarkt evolueert, klanten krijgen nieuwe behoeften en vragen steeds meer SaaS-oplossingen. Met een sterk resellerprogramma dat ons de mogelijkheid biedt om actief te zijn op de markt van de hosted services versterken wij onze concurrentiepositie.»

Andere verbeteringen aan het wereldwijde channelprogramma Symantec Hosted Services zijn aanpassingen aan de portaalsite voor partners, met nieuwe functies en een grotere gebruiksvriendelijkheid, nieuwe, aantrekkelijk geprijsde bundels en nieuwe tools voor het aanmaken van bestellingen en offertes. Het programma voorziet ook in ondersteuning van de partners. Zij worden tijdens het hele verkoopproces begeleid en kunnen deelnemen aan marketing- en opleidingsactiviteiten.

«Ons partnerprogramma was historisch vooral gericht op resellers, maar is nu geëvolueerd tot een veel ruimer programma met talrijke opties die beantwoorden aan de diverse businessmodellen van onze partners,» verklaarde James Palmer. «De ruime verspreiding van SaaS gaf ons de gelegenheid om programma's aan te bieden die aansluiten bij een hele reeks aan businessmodellen en investeringsmogelijkheden van onze partners. Hierdoor kan elke organisatie nu hosted services aan klanten aanbieden.»

###
Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in infrastructuursoftware die bedrijven en consumenten meer vertrouwen geeft in de huidige wereld van het internet. Het bedrijf helpt klanten bij de beveiliging van hun infrastructuur, informatie en interacties door middel van software en services die een oplossing bieden voor de risico's van beveiliging, beschikbaarheid, IT-naleving en -prestaties. Het hoofdkantoor van Symantec is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 40 landen. Meer informatie op: www.symantec.com.

NOTA VOOR REDACTEURS: U vindt meer informatie over Symantec Corporation en zijn producten op deze pagina's voor de pers: http://www.symantec.com/news. Prijzen zijn steeds uitgedrukt in US dollars en uitsluitend geldig in de Verenigde Staten.

Symantec en het Symantec-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Symantec Corporation of zijn filialen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen kunnen gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars zijn.

PERSCONTACT:

Chetan Corten | Weber Shandwick Brussel | +32 (0)2 894 90 40 | ccorten@webershandwick.com

Robin Roothans | Weber Shandwick Brussel | +32 (0)2 894 90 45 | rroothans@webershandwick.com


---- --