20th Century Fox H E verkondigt releasedate Avatar Blu-ray en dvd

16/03/2010 12:18

AriesPR

Belgische fans kunnen nu thuis een wereld die de verbeelding overstijgt ontdekken met de lancering van het verbluffende meesterwerk van James Cameron op Blu-ray en dvd, te beginnen vanaf 21 april

Twentieth Century Fox Home Entertainment Benelux

Pilotenstraat 39

NL - 1059 CH Amsterdam

Pers : Kim Van Kerckhoven

ARIES - Kasteeldreef 76 - 9120 Beveren

Tel : 03/760.16.26

Brussel, 16 maart 2010 - 20th Century Fox Home Entertainment kondigt vandaag aan dat het begint met de internationale rollout van de Blu-ray en de dvd van Avatar, de geschiedenis schrijvende film van James Cameron, te beginnen vanaf 21 april om samen te vallen met de 40e verjaardag van Earth Day. (22 april onze tijd).

De Avatar Blu-ray, een 'must own', biedt de meest ultieme high-definition filmervaring voor de thuisbioscoop. De Blu-ray Disc, befaamd voor zijn optimale beeld- en geluid, laat de meesterlijke cinematografie, art direction en visuele effecten met een ontzagwekkende helderheid tot leven komen.

Sedert zijn internationale release in december blijft Avatar filmgeschiedenis schrijven. Dit epische drama, winnaar van zowel een Golden Globe® als een Oscar®, zette aan de kassa het beste resultaat aller tijden neer met een ticketverkoop van 2,6 miljard dollar, waarvan 1,9 miljard dollar buiten de VS (de teller staat momenteel op 10,6 miljoen euro in België). Regisseur James Cameron voert de kijkers mee naar een spectaculaire wereld die de verbeelding overstijgt, een wereld waarin een aarzelende held inscheept op een reis van verlossing en ontdekking wanneer hij een heldhaftig gevecht aangaat om een beschaving te redden.

In Avatar, geschreven door James Cameron en geproduceerd door John Landau met wie hij al lang samenwerkt, spelen Sam Worthington, Zoë Saldana en Sigourney Weaver de hoofdrollen, naast Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi en Joel David Moore.

Over Twentieth Century Fox Home Entertainment

Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC (TCFHE), een internationaal erkende leider in zijn branche, is de wereldwijde marketing-, sales- en distributieonderneming voor Fox film- en televisieprogrammering op dvd, Blu-ray Disc, en Digital Copy evenals acquisities en originele producties. De onderneming geeft ook wereldwijd alle producten uit van MGM Home Entertainment. Elk jaar introduceert TCFHE honderden nieuwe en opnieuw verbeterde producten, die het door laat stromen naar retail outlets - van groothandelaren en warenhuisclubs tot speciaalzaken en e-commerce - over de hele wereld. Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC is een afdeling van Twentieth Century Fox Home Film Corporation, een News Corporation onderneming.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel