Gemeente Lelystad

Informatieborden langs Ecozone

Woensdag 21 april 2010

Bewoners en andere natuurliefhebbers worden door zes nieuwe informatieborden geïnformeerd over de natuur en de vele diersoorten langs de Ecozone.

Eerste bord onthuld

Het eerste bord achter Bingerden 24, langs de Lage Vaart, is woensdag 21 april onthuld door wethouder Willem de Jager en enkele bewoners.

Natuurlijke ontwikkeling en groei

De Ecozone is een brede, groene strook tussen De Landerijen en de Lage Vaart. Verschillende diersoorten kunnen hierdoor van het ene naar het andere stuk natuur trekken. In de zone komen vogels, insecten, zoogdieren, reptielen en amfibieën voor. Doordat deze dieren gebruikmaken van de zone, neemt de natuurlijke ontwikkeling en groei verder toe.

Europese steun

Mede dankzij de steun van de Europese Unie kunnen de informatieborden langs de Ecozone geplaatst worden. Aan het begin en het eind van de zone komen grote borden te staan, waarop ruim twintig dieren met naam afgebeeld worden. Onderweg worden vier borden geplaatst met daarop afbeeldingen van diergroepen en beknopte informatie.

Boekje gratis af te halen

Naast de informatieborden is er voor belangstellenden een boekje samengesteld over vooral de dieren en de planten in de Ecozone. Vanaf 3 mei is het boekje gratis af te halen in de Stadswinkel aan de Meent 14.

---