Verschenen: Jaarboek minderheden 2010. Inburgering in Nederland


Den Haag, 20100421 -- Het Jaarboek minderheden staat dit jaar in het teken van de inburgering in Nederland. In het bijzonder gaat de aandacht uit naar hoe de inburgering in de praktijk verloopt. Zo belicht het boek de ervaringen van vijf gemeenten met het inburgeringsbeleid. Een taalaanbieder beschrijft op welke wijze zij het taalonderwijs organiseren en welke knelpunten zijn weggenomen. Ook de inburgeraars zelf komen aan het woord; duidelijk wordt dat er verschillende groepen inburgeraars bestaan met verschillende verwachtingen over het inburgeringsbeleid. Verder wordt de lezer geïnformeerd over de geschiedenis van het Nederlandse inburgeringsbeleid en wordt een vergelijking gemaakt met de inburgering in Vlaanderen.

Het Jaarboek minderheden 2010 is hiermee in een nieuw jasje gestoken en het wijkt sterk af van de reeks jaarboeken die in de voorgaande jaren zijn verschenen. Door de sterke nadruk op praktijkervaringen sluit het nieuwe jaarboek beter aan op de uitgangspunten van de Sdu-reeks Multiculturele samenleving in ontwikkeling.

De redactie van het Jaarboek minderheden bestaat uit dr. J. Dagevos, prof. dr. J. van der Leun, dr. A. Odé en prof. dr. H. de Valk.

ISBN: 9789012383387 Prijs: ¤ 39,25 inclusief btw.



Noot voor redacties:



Ingezonden persbericht