Beste rekenaars van Nederland stellen rekencapaciteit ter beschikking


Uitnodiging voor rekenochtend op woensdagochtend 21 april in Hilversum

UTRECHT, 20100419 -- Op woensdag 21 april zetten de leerlingen van de Van Hasseltschool in Hilversum hun rekencapaciteit in voor Stichting Doe een Wens. In een vier weken durende strijd versloegen ze 20.000 kinderen op 100 basisscholen en daarmee mogen ze zich de winnaars van Cijferstrijd 2010 noemen. Woensdagochtend aanstaande laten ze nog één keer zien hoe goed ze kunnen rekenen met een opdracht voor Stichting Doe Een Wens. Als ze ook deze opdracht goed uitvoeren winnen ze ¤ 500,- voor zichzelf en eenzelfde bedrag voor het goede doel.

Cijferstrijd liet wederom zien dat kinderen kunnen rekenen
"Met Cijferstrijd willen we basisscholen de kans geven om Nederland te laten zien dat kinderen kunnen rekenen en dat heel veel leerlingen het bovendien een leuk vak vinden", vertelt uitgever Sietske Zagers. Cijferstrijd is een reken-, tel- en getallenspel dat met de hele school gespeeld wordt. Het spel bestaat uit vier ronden van een week, waarin de leerlingen gedurende vier weken 'cijferraadsels' moeten oplossen en serieus onderzoek moeten doen. Dit jaar telden ze bijvoorbeeld hoeveel uren kinderen in Nederland sporten en hoeveel boterhammen ze eten. Cijferstrijd wordt georganiseerd door ThiemeMeulenhoff, educatief uitgever van de rekenmethode Alles Telt. De winnaar van Cijferstrijd 2010 is de Van Hasseltschool uit Hilversum.

Onderzoek naar de liefste wens voor Doe Een Wens Stichting
Op woensdagochtend aanstaande gaan de leerlingen van de Van Hasseltschool aan de slag voor Doe Een Wens. De Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte en geeft ze de kracht om kind te zijn. Vrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol. De exacte opdracht voor de kinderen blijft nog even geheim tot woensdagochtend.

Nog meer winnaars
De deelnemers aan Cijferstrijd moesten hun wekelijkse oplossingen illustreren met een originele foto. Basisschool De Hoeksteen uit Honselersdijk maakte overall de mooiste foto en won daarmee een fotocamera en een kleurenprinter. De winnende foto is hier te bekijken en te downloaden.

Meer informatie is te vinden op www.cijferstrijd.nl.





Ingezonden persbericht