Gestrande reizigers doen zaken ‘zoals gewoonlijk’ dankzij online samenwerkingstechnologieën

Citrix Online ziet gebruik vergaderingen op afstand in Europa verdubbelen in reactie op vulkanische aswolken

SANTA BARBARA, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100421 --

Nu een tweede aswolk afkomstig van de IJslandse vulkaan afstevent op Europa, blijft de enorme verstoring van het luchtverkeer honderden luchthavens stilleggen en zijn passagiers over de hele wereld gestrand, waaronder naar schatting 40.000 Amerikanen in Groot-Brittannië alleen. Als een gevolg daarvan is er een enorme toename in het gebruik van online samenwerkingstechnologieën door zakelijke gebruikers die dergelijke oplossingen nodig hebben om ze in deze tijd te helpen operationeel te blijven.

Of ze nu op afstand toegang nodig hebben tot hun PC of een manier zoeken om besprekingen te houden met hun collega’s of klanten, nu persoonlijke ontmoetingen niet mogelijk zijn, helpen dergelijke oplossingen garanderen dat werknemers gewoon zaken kunnen blijven doen, waar ook ter wereld zij zich bevinden.

Als gevolg van de huidige wereldwijde verstoring van het reizigersverkeer heeft Citrix Online een enorme stijging waargenomen in de vraag naar haar online oplossingen voor internetvergaderingen die personen in staat stellen deel te nemen aan virtuele vergaderingen, ongeacht waar zij zich bevinden. Het gebruik van GoToMeeting is in Europa sinds de uitbarsting verdubbeld in vergelijking met de voorgaande week.

“Online samenwerkingsinstrumenten zijn al een sterk groeiende factor nu meer en meer mensen zich realiseren dat zaken online vaak net zo effectief – zo niet beter – kunnen worden afgehandeld dan bij persoonlijke ontmoetingen”, aldus Brett Caine, algemeen directeur van Citrix Online. “In extreme situaties, zoals deze vulkaanuitbarsting, stellen dergelijke instrumenten mensen in staat volledig operationeel te zijn, waar zij zich ook bevinden. Maar het herinnert ons er ook aan dat bedrijven uitgerust dienen te zijn met de instrumenten om op elk ogenblik direct productief te kunnen zijn, want het is onmogelijk om te voorspellen wanneer de volgende uitbarsting zal plaatsvinden.”

Volgens de U.S. Travel Association, het overkoepelend orgaan van de Amerikaanse reisorganisaties, kosten de aswolken afkomstig van de uitbarsting de Amerikaanse economie ongeveer $130 miljoen per dag. Dit benadrukt het belang voor bedrijven, van welke omvang dan ook, om werknemers onmiddellijke, veilige toegang te bieden tot oplossingen die zowel direct beschikbaar als betaalbaar en eenvoudig te gebruiken zijn – zelfs wanneer er geen officieel plan is voor onvoorziene gebeurtenissen.

Over Citrix

Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) is de belangrijkste aanbieder van virtualisatie, netwerken en software als servicetechnologieën voor meer dan 230.000 organisaties wereldwijd. Het Citrix Delivery Center, Citrix Cloud Center (C3) en de Citrix Online Services productfamilies vereenvoudigen het werken met computers ingrijpend voor miljoenen gebruikers en leveren applicaties als een dienst op aanvraag voor elke gebruiker, op elke locatie of elk apparaat. Klanten van Citrix zijn onder andere ‘s werelds grootste internetbedrijven, 99 procent van de ondernemingen op de Fortune Global 500-lijst en honderdduizenden kleine bedrijven en prosumenten wereldwijd. Citrix werkt samen met 10.000 bedrijven over de wereld, in meer dan 100 landen. Het bedrijf, dat in 1989 is opgericht, had in 2009 een jaaromzet van $1,6 miljard.

Citrix®, GoToAssist®, GoToMeeting®, GoToMyPC® en GoToWebinar® zijn handelsmerken van Citrix Systems, Inc. en/of een of meer van haar dochterondernemingen en kunnen geregistreerd zijn bij het Amerikaanse patentbureau, de U.S. Patent and Trademark Office, en in andere landen. Alle overige handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Atomic PR
Leslie Johnson, 415-593-1400
leslie.johnson@atomicpr.com
of
Citrix Online
Laura McCormick, 805-690-6435

laura.mccormick@citrix.com

Ticker_symbol NASDAQ:CTXS