Amsterdamse bedrijven versterken opmars elektrische scooters


AMSTERDAM, 20100421 -- Lithium accu leverancier M2Power en EVT elektrische scooter importeur MisterGreen presenteren de eerste elektrische scooter met Lithium accu's die gemakkelijk uitneembaar en 1-op-1 uitwisselbaar zijn met loodaccu's. De nieuwe accu's hebben slechts 30% van het gewicht van een loodaccu, maar geven een hoger bereik en een veel langere levensduur. Door het lage gewicht is het zelfs mogelijk de accu's eenvoudig te wisselen, waardoor de actieradius voor bijvoorbeeld bezorgdiensten sterk toeneemt. De EVT scooter van MisterGreen en de Lithium IJzerfosfaat accu's van M2Power gaan de opmars van de elektrische scooter versterken.

M2Power heeft Lithium IJzerfosfaat (LiFePO4) accu's ontwikkeld die één op één de traditionele loodzuur batterijen kunnen vervangen. Hierdoor neemt de actieradius met 50% toe, is de levensduur van de batterijen is 3 tot 5 keer hoger en het gewicht 60% lager. Doordat de afmetingen en connectoren exact hetzelfde zijn kunnen niet alleen nieuwe scooters maar ook de reeds in gebruik zijnde elektrische scooters deze nieuwe techniek gebruiken.

De Lithium accu's maken de elektrische scooter een stuk interessanter voor de veeleisende gebruiker. Door de hogere actieradius, de langere levensduur en de verwisselbaarheid van de accu's komen nieuwe toepassingen in beeld. Lithium batterijen bevatten geen zware metalen en zijn daardoor erg vriendelijk voor het milieu, dit wordt ook weerspiegeld in het feit dat alleen elektrische scooters voorzien van Lithium batterijen nog aanspraak kunnen maken op het MIA/VAMIL subsidieprogramma. De prijs van dit accu pakket is drastisch lager dan veel alternatieven, voor EUR 1,500 is er al een Lithium pakket.

Lithium IJzerfosfaat is dé geprefereerde techniek voor het aandrijven van lichte vervoersmiddelen. Naast elektrische scooters kunnen loodzuur batterijen in vele andere toepassingen vervangen worden, enkele voorbeelden zijn elektrische fluisterboten, golftrolleys, golfkarretjes en scootmobiels.

MisterGreen