Gemeente Dongeradeel


Gemeente organiseert informatiemarkt over Dokkum-West

De gemeente Dongeradeel is al geruime tijd bezig met het maken van plannen voor de aanpak van Dokkum-West. Het gaat hierbij om een verantwoorde uitbreiding en herstructurering van het bedrijventerrein Betterwird, de aanleg van de Westelijke Rondweg en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de stadsrand. Op woensdag 21 april organiseert de gemeente in het gemeentehuis een doorlopende informatiemarkt van 16.00 - 21.30 uur over Dokkum-West. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Antwoord op uw vragen

Hoe zien die plannen er precies uit? Welke inspraakmogelijkheden hebt u? Welke planning hanteert de gemeente? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens de informatiemarkt. Er zijn tekeningen te zien en medewerkers van de gemeente Dongeradeel staan u 's middags en `s avonds te woord.

Tekort aan bedrijventerreinen

Dokkum heeft een tekort aan bedrijventerreinen. Daarom is uitbreiding van Betterwird gewenst. Tegelijkertijd bereidt de gemeente in samenwerking met de provincie Fryslân de aanleg van de Westelijke Rondweg voor, die aansluit op de Centrale As. De westkant van de stad verdient een hoogwaardige afrondring die past bij de bestaande identiteit van Dokkum met zijn bolwerken. Zo kan de stad zich weer naar buiten presenteren.

Kosten- en batenanalyse

Voordat de gemeente en provincie daadwerkelijk aan de slag gaan met de rondweg, komt er een maatschappelijke kosten- en batenanalyse. Hiermee wordt het rendement van de investering voor de maatschappij in kaart gebracht. De gemeenteraad wil pas een besluit nemen als duidelijk is wat het maatschappelijke rendement van de weg is.

Sociaal Economisch Masterplan Noordoost Fryslân

De aanpak van Dokkum-West maakt onderdeel uit van het Sociaal Economisch Masterplan Noordoost Fryslân. Doel is samen met de vier andere Noordoost Friese gemeenten, de provincie Fryslân en het bedrijfsleven de sociaal-economische positie van onze regio te verbeteren. Dongeradeel heeft voor dit onderwerp ook een eigen aanvalsplan gemaakt, met de titel Kracht & Kwaliteit. Hierin zijn verschillende projecten, waaronder de plannen voor de westkant van Dokkum nadrukkelijk opgenomen.

Alle belangstellenden zijn welkom tijdens de informatiemarkt op 21 april in het stadhuis, ingang Suupmarkt 2 te Dokkum.

Nieuwsbrief

Wilt u eenmaal per maand het laatste nieuws van de gemeente Dongeradeel in uw mailbox?
Klik dan |> hier om u aan de melden voor de nieuwsbrief .